Jump to content

Stratégia/Wikimédia-mozgalom/2018–20/Részvétel

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Participate and the translation is 95% complete.


Közösségi események: 2019 június–szeptember

Eseményjelentések

Havi jelentések

Négy módon kapcsolódhatsz be

Stratégiai vitahelyszín megrendezése

A stratégiai vitahelyszínekkel az elismert partnerszervezetek a mozgalmi stratégia megbeszélésére szolgáló eseményt tarthanak. A rendezvények célja, hogy a közösségi vezetők a környéken élő szervezeti tagokkal mélyebb diskurzust folytathassanak az őket érdeklő egy-két stratégiai kérdésről. Reményeink szerint ezen események nem csak a jövővel kapcsolatos hasznos megbeszélésekre, hanem a kapcsolatok elmélyítésére és a közösségi részvétel növelésére is hasznosak lesznek.

Sokan jelentkeztek a programba – a 44 pályázatból 12 kifejezetten fiatalokat céloz meg. További információ a vitahelyszínekről.

Már létező megbeszéléshez való csatlakozás

A csoportodon vagy nyelvi közösségeden belül a közösségi kapcsolattartók a wikin és a közösségi médián is megbeszéléseket kezdeményeztek a mandarin, hindi, arab, germán, portugál, francia és spanyol nyelvi közösségeken belül. Eközben a szervezett csoportok megbeszélését a szervezeti kapcsolattartók vezetik.

A megbeszélések több nyelven zajlanak; további információt a csoportod vagy nyelvi közösséged preferált csatornáin találsz.

Saját megbeszélés indítása

Ha nem találod a téged leginkább érdeklő megbeszélést:

  • Indíts magad megbeszélést; ehhez útmutatót az eszköztárunkban találhatsz
  • Fordítsd le a felmérő dokumentumokat
  • Vedd fel a kapcsolatot a közösségkapcsolati szakértőnkkel vagy a stratégiai kapcsolattartóink egyikével további támogatásért és a megbeszélések eredményeinek megosztásáért
  • Ha még nem létezik, jelenetkezz szervezeti kapcsolattartónak ([1], lista)
  • Olvasd el a „Vitaindítók: Vezetők” vitaútmutatót (alább prezentációként látható). A leírás a közösségeket segíti a stratégia átgondolásában. Némely dia leírását itt találod.

Töltsd ki kérdőívünket

A kérdőívvel közvetlenül velünk oszthatod meg véleményed; eléréséhez kattints ide.

Idővonal és GYIK

A közösségi megbeszélések következő szakasza januárban kezdődik.


A gyakran ismételt kérdések között válaszokat találsz a közösségi megbeszélésekkel kapcsolatban, illetve a fenti idővonal leolvasásához is segítséget kaphatsz.