Talk:Amical Wikimedia/Pla estratègic 2019-2024

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Problemes amb Amical[edit]

M'agradaria assenyalar alguns problemes que trobe que existeixen en Amical, al menys des de la meua perspectiva com a valencià (amb la meua aportació no pretenc representar tots els valencians, sols a mi mateix). Per una banda trobe que des d'Amical no hi ha consciència de la cultura valenciana. La missió d'Amical és afavorir "la llengua i cultura catalanes", però la llengua i cultura valencianes segons el meu pareixer no estan incloses baix aquest epígraf. El que es diga que els projectes estan en "català" és en sí mateix conflictiu. Sí, hi ha una llengua comuna, però aquesta llengua té diferents denominacions en diferents territoris i assumir que eixa etiqueta representa a tots els parlants de la llengua és discriminatiu i mostra poca (nula) sensibilitat amb altres perspectives.

Per altra banda els articles de la Viquipèdia tenen un biaix ideològic extremadament marcat. Em sembla incomprensible com un projecte que preten defensar un punt de vista neutral prenga partit en qüestions polítiques. Un exemple clar d'açò és que no existeix un article per a "Comunitat Valenciana". És com si els editors vullgueren viure en una realitat paralel·la que comulga amb la seua visió, però que no reflexa les coses tal com són.

Espere que aquestos temes es tracten amb l'intenció que en el futur més valencians es poguen sentir inclosos en aquest projecte. Jo personalment actualment no em trobe gens respectat per l'organització.--Micru (talk) 22:51, 15 March 2019 (UTC)

Hola Micru! Plenament d'acord. No únicament amb la llengua i cultura valencianes, la manca de neutralitat. Sóc a Amical i no entenc moltes coses que hi ha i que tu n'assenyales uns de molt (molt) importants, en la difusió del coneixement. N'hi ha més. Jo em dedico a ensenyar a editar a possibles nous viquipedistes i és una activitat decevedora pel resultat, tant minso. També edito articles. Ara hi haurà canvis a Amical però, quan pugui, donarè a conèixer i faré valdre el que dius. Salut! Konkordia (talk) 10:30, 28 May 2020 (UTC)