Training modules/dashboard/slides/11008-medicine-no-original-research/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11008-medicine-no-original-research and the translation is 100% complete.

Asnjë hulumtim origjinal

"Kërkim origjinal" në Wikipedia do të thotë të nxjerrësh përfundime që nuk përmenden posaçërisht brenda një burimi të cituar. Kjo është e vërtetë për të gjithë artikujt, por është veçanërisht e rëndësishme për përmbajtjen mjekësore.

Asnjëherë mos përdorni materiale nga burime të ndryshme për të sugjeruar një përfundim që nuk është deklaruar qartë nga ato burime. Nëse një burim i besueshëm thotë A, dhe një tjetër thotë B, rezistojini tundimit për të lidhur A dhe B në artikullin tuaj.

Kushtojini vëmendje parafrazimit tuaj të informacionit mjekësor dhe sigurohuni që përmbajtja juaj të jetë e saktë pa cituar shumë nga afër tekstin origjinal.