User:Jon Harald Søby/Dynamic menus/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages:
Skjermbilde av artikkelen Namibias historie som viser hvordan det blir seende ut uten noen åpne menyer. Den oransje streken på siden er lenkene til andre språk; menyen med andre språk åpnes når man holder pila over streken.
Skjermbilde av artikkelen Namibias historie som viser hvordan det blir seende ut med navigasjonsmenyen åpen.

Dynamiske menyer er en tilleggsfunksjon jeg skrev fordi jeg ville ha et mer kompakt utseende for MediaWiki som fokuserer 100 % på innholdet. Alle menyene har blitt flytta fra venstresiden til toppen, hvor de er blitt nedtrekksmenyer; dette betyr at du holder pila over en menyoverskrift for å se selve menyen. Så å si alle deler av MediaWiki-grensesnittet har dermed blitt flytta inn i de 60 øverste pikslene av siden, og frigjort resten for innhold. Tilleggsfunksjonen er en utvidelse av Modern-drakta, og vil ikke fungere i andre drakter.

Det som er spesielt med denne tilleggsfunksjonen er at den kun bruker CSS for å oppnå målet – ikke noe Javascript ble brukt overhodet (dette fordi jeg ikke kan noe Javascript, men kan masse CSS). Den bruker imidlertid noen elementer fra den uferdige CSS3-standarden, som ikke er veldig godt støtta i nettlesere ennå. Så vidt jeg har testa fungerer den i Firefox 2.0+, Safari 3 & 4dp1, Opera 9.51, SeaMonkey 1.1.9+, Konqueror 3.5.9+, Kazehakase 0.5.2+ og Midori 0.0.17+. Den fungerer ikke i Internet Explorer 7 (stor overraskelse).

Tilleggsfunksjonen er veldig lett å tilpasse til andre wikier. Alt du må gjøre for å tilpasse den til din wiki er å endre noen variabler, avhengig av antall menyer (kalt portlet-er i kildekoden) og ID-ene deres, og man kan kjøre på. Kildekoden har instruksjoner på hva man må endre.

Tilleggsfunksjonen er for v1.1.4. Om du har kommentarer, forslag eller bugrapporter, post dem på denne sidens diskusjonsside.

Skjermbilder[edit]

Skjermbilder tatt med Firefox 3.1 Alpha på Ubuntu.

Liste over wikier med tilleggsfunksjonen installert[edit]

Legg til wikien din her (selv om det ikke er en Wikimedia-wiki) om du installerer tilleggsfunksjonen.