Jump to content

User talk:La Nave Partirà

Add topic
From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Latest comment: 2 years ago by Dorian Gray Wild in topic מהפכת 1905

הצבעת מחלוקת[edit]

לילה טוב,
בהסבר של הצבעת המחלוקת שנפתחה אתמול, נכתבו טענות מופרכות של אד הומינם ואוף טופיק.
מי שביצעו את המחיקות בערך ביצעו רדיפות אישיות, כפי שגם את זיהית, ותקצר היריעה מהצגת כל הקישורים כאן, לרבות קישורים לפרסומים מפרים זכויות יוצרים, שפורסמו כולם על ידי מפעיל המשתמשים, ופרסומיו אינם מהווים מקור.
לא תייגתי את המפעיל איש השום, משום שאינני יודע אם ניתן לתייגו כאן.
אתמול נעשו מחיקות בערך אחרי שדף השיחה שלי אורכב שלשום, משום שההתנהלות בערך היא אישית כאמור.
דוגמה להתנהלות אישית – מחיקה מהערך אתמול של הטקסט:
"תורת בורוכוב (שכונתה "בורוכוביזם", ובאופן רשמי, "הפלטפורמה שלנו")(מקור: הלזנר ישראלה, מתיה קם – דב בר בורוכוב, אתר lexicon), התבססה על המהפכה התעשייתית השנייה, שדחקה את התעשייה הזעירה. דחיקה זו, במקביל לאנטישמיות, גרמה להגירת יהודים מרוסיה לאירופה וליבשת אמריקה, בעיקר לארצות הברית ולארגנטינה. לצד היהודים היגרו גם בני לאומים אחרים, וכתוצאה מכך, הפיצה ההגירה ההמונית הכללית את "הבעיה היהודית" בעולם. פועלים יהודים נדחקו החוצה מהמפעלים הגדולים עקב אנטישמיות, תחרות ושכר רעב, ולכן עבדו אצל בעלי מפעלים יהודים שלא הצליחו להתמודד מול מפעלים גדולים ומתקדמים יותר. מכאן לפי בורוכוב, שהיהודים צריכים להיות במקום שעקב נחשלותו המשקית אינו קורץ למהגרים. מקום זה הוא ארץ ישראל".
הטקסט לא הועבר ממקום למקום, אלא נמחק כליל (כעת הוחזר).
וזו רק טיפה בים המחיקות שנעשו.
עדכנתי את בורה בורה, המודע גם למחיקות שנעשו בדף השיחה שלי על ידי אותם משתמשים, והצבת תבנית שאיננה ממין העניין. המשתמש שהציב את התבנית אינו מתאים להיות עורך ממשק, בעיקר לא אחרי ה"הסבר" שכתב בהצבעת המחלוקת. בחירות לכנסת אינן נפתחות בהסבר של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית: "ראש הממשלה לא הצליח להרכיב קואליציה".
מי שאינם מסוגלים לפעול באופן שיתופי הם מי שטענו אתמול כאילו "פסקה פסקה זה יכלה את זמני ואת זמן הקהילה כולה" ו"ההצעות החצופות לקיים דיון ארוך ומתמרח על כל פסקה ופסקה מחרידות ומזעזעות אותי".
תודה לך ולבורה בורה על פעילותכם המבורכת בערך.
דוריאןשיחה 01:12, 16 בנובמבר 2021 (IST)

שחזור דיווחי טעויות אינו עילה לפניות שנעשו. דוריאןשיחה 20:15, 19 בנובמבר 2021 (IST)
אני מציע להוסיף חתימה למטה.
אתמול נמחקו מדף ההצבעה דברי בורה בורה, Dovno ,Euro know. בדף שיחה העלה המשתמש טענות על "עריכת" דבריו: "באם תערוך את דברי אבקש את חסימתך", אף על פי שהפר זכות יוצרים כשקישר לבלוג חיצוני שאינו מוכיח דבר, והעלה טענות דומות גם מול Tzafrir, אבל אתמול מחק דברי אחרים, כולל דברי מפעיל. אי אפשר לפתוח הצבעה היום, משום שבדף ההצבעה לא הוצגה עמדתו של הצד השני: "בתחילת דף ההצבעה מוצגות עמדות הצדדים, ורק לאחר הצגת כל העמדות נפתחת ההצבעה. יש להמתין 72 שעות מרגע סיום כתיבת עמדות הצדדים לפתיחתה של ההצבעה בפועל". מדף ההצבעה נמחקו הכותרות של עמדות הצדדים, ומחיקת הכותרות מאיינת את ההצבעה. הפעולות אתמול נעשו בתגובה למשפט שכתבתי למטה, משום שהמשפט מהותי. ראי נא גם כאן: נכתב שם משפחה שאינו קיים. כל השמות שנמחקו היו בקטלוג בספרייה הלאומית, וגיאה הכניס אותם, משום שהוא פעיל בדלפק היעץ של הספרייה. דוריאןשיחה 2:42, 24 בנובמבר 2021 (IST)

מהפכת 1905[edit]

לשאלתך, התשובות נמצאות בטקסט המקורי שנמחק. אמל"ק: בורוכוב לא השתתף במרידה, אלא ארגן את ועידת היסוד של פועלי ציון בפולטבה.

ב-18 ביולי 1904 נעצר לראשונה בורוכוב על ידי האוכרנה בחשד לפעילות סוציאל-דמוקרטית. כשנעצר בורוכוב, הוא הועבר ליקטרינוסלב וחקירתו התחילה ב-20 ביולי. ב-22 ביולי חתם ראש הנהלת הז'נדרמריה על גיליון החקירה,(הערה: מ. מינץ, המעגל הראשון, עמ' 294–295, הערות 70,65) בורוכוב הוחזר מיקטרינוסלב לפולטבה ב-5 באוגוסט 1904, ושוחרר בו ביום או למחרת, כשסיבת השיחרור הייתה: "החקירה נתבטלה".(הערה:מ. מינץ, המעגל הראשון, עמ' 295, הערה 71) אחרי שחרור בורוכוב, הוא כתב להוריו ב-7 באוגוסט 1904, ותירץ את אי-כתיבתו לפני-כן בכך שנפל ונקע את כף ידו הימנית, אך בהמשך מכתב זה כתב בורוכוב להוריו:
"אם אינני כותב, הרי זה משום שמהלך החיים הרגיל, השגרתי, בפולטבה מוכר לכם היטב גם ללא מכתבי; משעמם היה לכם לקרוא את תיאורי החיים האלה, ולי עוד יותר משעמם לכתוב על-אודותם".

משפט אחד אחרי זה, הכחיש בורוכוב שמועות בדבר מאסרו,(הערה: מ. מינץ, אגרות בר בורוכוב, מכתב 1904.5, עמ' 112–113; מ. מינץ, המעגל הראשון, עמ' 66–67) אך במכתבו להוריו מינואר 1907, עם סיום מאסרו השני, ציין בורוכוב גם את מאסרו הראשון במילים אלו:
"החומר שסימנו 1(הערה:חטיבת ההגיגים הראשונה, שנתחברה בשנים 1902–1904, ושמורה באוסף בורוכוב בארכיון העבודה בתל אביב) נאסף ונרשם על ידי החל ממאי 1902 וכלה ביולי 1904 – משמע עד למעצרי הראשון בבית הסוהר".(הערה:מ. מינץ, אגרות בר בורוכוב, מכתב 1907.1, עמ' 178)

השתתפות בורוכוב בקונגרס הציוני השביעי ב-1905 הביאה אותו לבזל כצירם של ציוני פולטבה. בסמוך לפתיחת הקונגרס היה בורוכוב מעורב בתהליכי ארגון סודיים של ציוני ציון, שנועדו להבטיח את ניצחונם בקונגרס ואת דחייתה של תוכנית אוגנדה. על בורוכוב הוטלה המשימה להבטיח את נאמנותה של מפלגת פועלי ציון לאוסישקין, לציוני ציון ולקו המדיני שלהם בקונגרס. פעילות זו נועדה לסכל את השפעת הווזרוז'דנצים (возрождение, התחיה), שהיו חברי קבוצה רעיונית שהתגבשה בקרב אינטלקטואלים מפועלי ציון(הערה:מכתב בורוכוב לאוסישקין, 1 במרץ 1906) על רקע משבר אוגנדה, וראו סיכוי לטריטוריאליזציה במאבק למען אוטונומיה פרסונאלית במדינות רבות לאומים.

בתום הקונגרס לא חזר בורוכוב לרוסיה, אלא עבר ללימודים אקדמיים בברלין עם ליובה, שאותה נשא לאשה לפני הקונגרס השביעי. לצד לימודי בורוכוב, תכנן אוסישקין לצרף אותו לוועד הפועל הציוני המצומצם בברלין, אך תוכנית זו לא יצאה לפועל.
בברלין כתב בורוכוב את מסתו על "המומנטים המעמדיים של השאלה הלאומית",(הערה:מ. מינץ, המעגל הראשון, עמ' 186) מסה שהתקבלה כאחד מנכסי צאן הברזל של ההגות הפועלי-ציונית של בורוכוב, והיא מבליטה את דומיננטיות הניגודים הלאומיים (בין עמים) על-פני הניגודים המעמדיים (בין הפועלים לבורגנים).

מברלין חזר בורוכוב אל פועלי ציון ברוסיה עקב מהפכת 1905, שיצרה ממד חדש לתקוות הדמוקרטיות ווהעניקה מהימנות לפרוגרמות הסוציאל-דמוקרטיות, לצד עליית הפרולטריון היהודי בזכות עוצמתו הייחודית כעם, מודעותו הסוציאלית ותחכומו האידאולוגי, שהכשירו את הפרולטריון היהודי למלא פונקציות חשובות בתהליכי השינוי הקרובים.

גם על כך כתבה ליובה:
"עם שנת 1906 מתחילות ההכנות לוועידת-היסוד של פועלי ציון בפולטבה. כמעט כל עבודת ההכנה הטכנית נעשית בידי בוריה". עם סיום הוועידה, הוציא לאור בורוכוב את הביטאון ברוסית של פועלי ציון, 'כרוניקת הפועלים היהודית',(ביאור:שם=יברייסקאיה,"יברייסקאיה ראבוצ'איה כרוניקה" Еврейская Рабочая Хроника) שבו פורסמה 'הפלטפורמה שלנו'.

מעצרו השני של בורוכוב אירע עם פיזור הדומה הראשונה בתחילת יולי 1906. האוכרנה חשפה מחסן נשק להגנה עצמית של פועלי ציון בחצר ביתו של יצחק בן-צבי, תלמידו של בורוכוב.(הערה:דבר|י. בן-צבי|ב. ברוכוב (למלאת עשר שנים למותו)|1927/12/30|00600), (דבר||המשך|1927/12/30|00700)) בן-צבי לא נמצא אותו זמן בעיר, והמשטרה אסרה את הוריו, את אחיו הצעיר אהרון, ואת אחותו שולמית. ההורים והאח נידונו לגלות בסיביר. אחרי גילוי הנשק, ערכה האוכרנה חיפוש גם במערכת העיתון, ועצרה את בורוכוב ואת מזכיר המערכת בוריה ("הקטן") ריאפצ'ינסקי ב-22 ביולי 1906. הם הוחזקו בכלא עד 31 בדצמבר 1906. גם בכלא הרצה בורוכוב בפני האסירים, יהודים ולא-יהודים, על פילוסופיה, אמונה, משה רבנו ותלמוד. לפועלים הרצה בורוכוב על בעיות הכלכלה המדינית, לאיכרים – על בעיות הקרקע והשאלה האגררית, וגם על ישו הנוצרי והאבנגליון. בעקבות הרצאות אלו, שמו של בורוכוב נודע גם בין האיכרים האוקראיניים בכפריהם.

במפלגת פועלי ציון קינן חשש שגם בורוכוב צפוי לעונש כבד, כמו בני משפחתו של בן-צבי. בן-צבי וחברים נוספים עשו מאמצים גדולים לגייס את הסכום הדרוש לשיחרור בורוכוב בערבות עד משפטו, בעיקר מארצות הברית, וליובה הגיעה אל הכלא עם הכסף כדי להוציאו. כשבורוכוב שוחרר מהכלא, אצבעו הייתה חולה מכתיבת ראשי פרקים של "האתיקה הפרולטרית" (שלא יצאה לאור בסופו של דבר),(הערה:ליובה בורוכוב, פרקים מיומן חיי, בהוצאת "בדרך", המכון לחקר תנועת הפועלים היהודית ע"ש ברוך לין, 1971, עמ' 39) ונעטפה בצמר גפן אחרי ניתוח אצבעו בכלא. מהכלא יצאו בורוכוב וליובה לבית הוריה, אכלו ארוחת ערב ואחר-כך יצאו בסתר מפולטבה למינסק בינואר 1907 בתעודות לא להם, ומשם לווילנה.(הערה:מ. מינץ, אגרות בר בורוכוב, עמ' 169; עמ' 171, הערה 1)

הוספתי טקסט גם עבור בורה בורה, משום שבורוכוב לא בדיוק שוחרר אחרי יומיים. הוא הועבר מפולטבה ליקטרינוסלב, נחקר ביקטרינוסלב, הוחזר לפולטבה ושוחרר בפולטבה. דוריאןשיחה 08:32, 21 בנובמבר 2021 (IST)

אוקי, קראתי את כל זה, לאור מה שאלדמע כתב חשבתי שהוא נטל חלק משמעותי יותר בהגנה מפני הפורעים. מה הייתה המטרה של הנשק המוחבא? La Nave Partirà (talk) 06:35, 21 November 2021 (UTC)Reply
זה היה נשק להגנה עצמית, כמו בסליקים של "ההגנה".דוריאןשיחה 08:43, 21 בנובמבר 2021 (IST)
לפני תחילת המחיקות, נכתב בטקסט המקורי:
"בשנה הראשונה לקיום המפלגה, לצד מטרתה לסייע בהגנה על זכויות העובד היהודי, ארגנה המפלגה ביקטרינוסלב פלוגה להגנה יהודית עצמית מפני פרעות ופוגרומים, שהתנגשה עם כנופיות פורעים". דוריאןשיחה 12:48, 23 בנובמבר 2021 (IST)
המשפט הזה חשוב, אני אציין אותו כדוגמה למה שחיים מחק. אבל אם תהיה הצבעת מחלוקת אין מה לעשות, אנשים יבחרו בגרסה שלו חיים — The preceding unsigned comment was added by LaNavP (talk)

בערך כתוב: ב-1905 ... על בורוכוב הוטלה המשימה להבטיח את נאמנותה של מפלגת פועלי ציון לאוסישקין, לציוני ציון ולקו המדיני שלהם בקונגרס". אבל בערך על פועלי ציון כתוב שוועידת הייסוד של המפלגה הייתה ב-1906. הקבוצה הזאת נקרא "פועלי ציון" עוד לפני ועידת הייסוד? — The preceding unsigned comment was added by LaNavP (talk)

ב"פועלי ציון" כתוב גם: "בעקבות מהפכת 1905 ברוסיה פרשו מ"פועלי ציון" ה"סיימיסטים", שביקשו להתארגן במסגרת המדינה הרוסית". ועידת הייסוד הייתה שינוי מבני. שנה אחרי הוועידה נוסדה הברית העולמית של פועלי ציון. מקור. דוריאןשיחה 10:32, 24 בנובמבר 2021 (IST)

הבנתי. דבר אחר , מה החשיבות של הפירוט הזה: הוא הועבר ליקטרינוסלב ונחקר שם, לאחר מכן הוחזר לפולטבה ב-5 באוגוסט 1904, ושוחרר בו ביום או למחרת, כשסיבת השיחרור הייתה: "החקירה התבטלה"

אף על פי שחלפו יותר ממאה שנה, גם בהפגנות מול נתניהו, עיכבה המשטרה מפגינים, הסיעה אותם למקומות אחרים והורידה אותם שם, ללא מעצר וללא חקירה. את בורוכוב לפחות החזירו לעיר שלו. ראי גם רפי רותם. ככלל, אינני תחליף למקורות. ניתן לראות מתי התחילה כתיבת הערך ומתי היא הסתיימה. בעריכה בוויקיפדיה אין דד ליין, ומי שמסרב לקבל זאת על מנת להריץ הצבעת מחלוקת ללא הצגה של עמדות הצדדים, יוצר בעיה לוויקיפדיה, לא לך. DgwTalk 14:16, 24 November 2021 (UTC)Reply
אין לי אלא להסכים עם דברי GHA: "לא מדובר היה בביקורת מוגזמת או משתלחת. לדעתי היא נוסחה בצורה שאינה חורגת בשום צורה מביקורות רבות שנכתבות לעתים קרובות בדפי שיחה של ערכים". הסינדיקט מחק את זה. משום כך איפשרתי לערן לקבל החלטה, כאשר כל מה שהייתי צריך לעשות הוא להגיב שלא אכתוב במטא, אך לא עשיתי זאת, אפילו לא במייל.
עלי כתבה Hanay טקסט הרבה יותר תוקפני ומשתלח בדף שיחה של ערך, אבל הוא נשאר עד היום: "אם יש לך בעיה עם שם המשתמש שלך המתייחס לדוריאן גריי, כדאי שתשנה אותו. נדהמתי כשנתקלתי בו לראשונה, ותהיתי מי בוחר לעצמו שם כה בעייתי כשם משתמש? חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 04:50, 18 במרץ 2021". אחר כך היא "התפלאה" שפתחתי מולה RFC במטא, אחרי שהודעתי בדף שיחתה במטא כנדרש. לפחות הצלחתי להוריד אותה מעל בורה בורה, אחרי שנדבקה אליו כמו צל וכתבה עליו לבירוקרטים כל שני וחמישי.
ומה עשה עורך ממשק שעבורו נשכב בירוקרט על הגדר? פרסם בדיוק באותו דף שיחה, שממנו מחק דגש את דברי פרטירה, קישורים לאתר שהפר זכויות יוצרים, בניסיון כושל להוכיח טענה מופרכת שלו, אף על פי שאין שום קשר בינה ובין הערך, ואשר התבססה על בדיקה מופרכת עוד יותר, שתתנוסס לתמיד כאות קין על מצחה של ויקיפדיה העברית. DgwTalk 11:22, 10 December 2021 (UTC)Reply

זה בדיוק ככה, נראה לאן זה יוביל. בבקשה תראה מה לדעתך חשוב להוסיף לערך, ואני אכניס את זה

כתבתי כאן: "עורך ממשק פרסם [...] קישורים לאתר שהפר זכויות יוצרים". מפעיל האתר הוא משה הלוי, והאתר נמצא ב-Cloudflare Inc. בתגובה לדבריי על האתר המפר, טען היום בשעה 17:59 אנונימי 213.137.65.211 בדף השיחה של הערך כאילו "התלוננתי עליו", אף על פי שלא הזכרתי שום אנונימי בדף השיחה כאן. בכך הודה האנונימי מפורשות כי הוא מפעיל האתר, וסיפק תשובה חד משמעית מיהו שותפו האלמוני של חיים 7. המשתמש נחסם עוד ב-2007, ויש לו משתמש נוסף, שאינו מפעיל אותו, משום שהוא יודע שייחסם שוב. כל התגובות של כל האנונימיים האלה בדפי ויקיפדיה העברית עקפו חסימה, אף על פי שחסום הוא חסום. חבר סינדיקט הגיב היום בדף השיחה של הערך, אך לא עשה דבר מול הטקסט שהטרול הוסיף היום, והאנונימי הוא טרול כפי שכתוב בתקציר החסימה שלו. את ה-IP שלו הוא מכניס דרך VPN, כפי שהודה בבקשות ממפעילים כאנונימי מתאילנד. גם דגש הבטיח היום ל-GHA: "אבטיחך נאמנה שאם אאתר את דף השיחה שאותו אתה מצטט, אטפל בכך באופן הראוי ביותר", אבל הטקסט שכתב הטרול בדף השיחה של הערך נמצא מול עיני דגש, ודבר לא נעשה.
תייגתי את בורה בורה אחרי שהאנונימי הסגיר את עצמו.

כתבת בדף המשתמשת שלך:
"ברביע האחרון של 1917, העמיק הקרע בין בורוכוב ובין המפלגה ברוסיה. המפלגה העלימה חלק ממסמכיו, כולל תגובות בורוכוב להצהרת בלפור ולכיבוש הבולשביקים את השלטון בפטרוגרד. בורוכוב תמך בהצהרת בלפור, וזעם על המהפכה הבולשביקית, שנראתה לו כטירוף חושים, בעוד שהמפלגה סלדה מהצהרת בלפור ותמכה במהפכה הבולשביקית".
במרץ 2016 כתב לי פרופסור מינץ: "ברוכוב של ארצות הברית הוא כבר לא ברוכוב של ה'פלטפורמה'" (מינץ ז"ל תמיד קרא לו ברוכוב, וזה כתוב גם כאן). עם הקמת הגדודים העבריים, תמך בורוכוב בהתקרבות לבריטים. המפלגה ברוסיה העדיפה את הבולשביקים, משום שרצתה שהם יתמכו בציונות מעשית, וזה כתוב בגרסה האחרונה של הערך ב-20 באוגוסט 2021: "ניר רצה עלייה חופשית לארץ ישראל ('טריטוריאליזציה כלכלית' שהתבססה על ציונות מעשית)". לאחר מכן ניר היה יושב ראש הכנסת. באותה גרסה כתוב גם: "בעמודים 390–403 בספר "זמנים חדשים", כתב מינץ על פעילות בורוכוב בחודשיו האחרונים. פעילותו האחרונה הייתה בנובמבר 1917 מול האוקראינים, בהמשך לוועידת העמים שהשתתף בה בסוף ספטמבר. בזכות פעילות זו, האוקראינים רצו למנות אותו מטעמם למזכיר העבודה (שר העבודה) בממשלה הזמנית בפטרוגרד. מדובר בשר יהודי ראשון בממשלה רוסית, ומפלגת פועלי ציון לא שיתפה פעולה עם מדיניות זו של בורוכוב. הקרע נבע מחמת ההתמקדות הגוברת של בורוכוב בסוגיות היהודיות-אוקראיניות, ותמיכתו במדיניות יהודית אקטיבית להזדהות עם האינטרסים הלאומיים האוקראיניים לטווח ארוך". המפלגה ראתה בתמיכה בורוכוב באוקראינים, התבדלות מהבולשביקים (לא סתם רוצה עכשיו פוטין לפלוש לאוקראינה), ומכאן התרחקותה מבורוכוב.
את העריכות ביצעתי לפני מה שמינץ כתב לי ולפי שלושת ספריו, שנמצאים אצלי. עורכי ויקיפדיה לא ערערו על העריכות עד שנכנס הטרול. לאחר מכן יצא להם הערך מכל החורים, כפי שרצה הטרול וכפי שכתב ניב בדף השיחה של הצבעת המחלוקת השנייה.
הטרול גרם לוויקיפדיה העברית לאבד את הקרדיט שלה, כשהחליטה על יישום כללים כרצון הסינדיקט. באותו אופן איבד בירוקרט את הקרדיט שלו בעינייך, כשפעל כפי שפעל. DgwTalk 21:48, 10 December 2021 (UTC)Reply
הכי טוב הוא לצפות בסרטון זה. הוא יסייע להבין מה חסר בערך. בעת הצורך ניתן לבצע השלמות מהערך שכתבתי עד 20 באוגוסט. את סרטוני הקישור הוסיפה עורכת הסרטון. מינץ רק דיבר. DgwTalk 22:02, 10 December 2021 (UTC)Reply
תודה על הדברים שכתבת היום.
כתבתי בדף שיחתו ובדף המפעילים. הוא מתכנן Canvassing, כפי שעשה בפעמים קודמות. עורכת ידועה נחסמה לשבוע על כך. DgwTalk 21:57, 21 January 2022 (UTC)Reply