Jump to content

Wikimedia Quarto/2/wikimania/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
(Redirected from WQ/2/wikimania/nl)
Skyline van Frankfurt
Skyline van Frankfurt

Wikimania 2005: De Eerste Internationale Wikimedia Conferentie ([1]) is conferentie voor alle deelnemers aan Wikimediaprojecten die plaats zal vinden van 4 tot 8 augustus 2005.

Aan dit evenement zullen sprekers deelnemen van Wikimedia alsmede gastsprekers van buiten Wikimedia. Een van de doelen van de conferentie is om Wikimedia-vrijwilligers kennis te laten maken met elkaar en met anderstalige projecten.

Als locatie voor de eerste Wikimediaconferentie is Frankfurt am Main gekozen. Half november hebben Jimbo Wales, Arne Klempert, Mathias Schindler en Elian de conferentielocatie (het Haus der Jugend) bezocht en gesproken met mogelijke sponsors. Het Haus der Jugend bleek een uitstekende locatie te zijn; een mengeling van authentieke en nieuwe gebouwen, geplaatst rond een prachtig plein. We hebben van 4 tot 8 augustus vrijwel het gehele complex gehuurd, waaronder een grote conferentiezaal voor 400 personen, meerdere kleinere zalen en ongeveer 300 bedden. Binnenkort wordt een reserveringssysteem opgezet voor de deelnemers en zal er een oproep voor bijdragen uitgaan.

Drie activiteiten- en twee conferentiedagen zijn gepland voor de erste Wikipedia bijeenkomst. Er zullen technische, academische en commerciële presentations zijn over wiki's, samenwerking en de zich openbarende scheppingskracht en zelfreinigende eigenschappen van de global commons.

Zowel de huisvesting als de conferentietuimte zal verzorgd worden door de voornaamste jeugdherberg / sociaal centrum van Frankfort aan de Main in Duitsland. Dit is een veelgebruikte vergaderplaats voor organisaties zonder winstoogmerk. Je kunt je inschrijven indien je belangstelt en meer informatie over de agenda en de lokatie op de desbetreffende Meta bladzijde ([2]).