Jump to content

Wikimedia Alapítvány Bizalmi Tanácsa

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Bizalmi Tanács 2006[edit]

Forrás: Wikimedia Alapítvány

A Wikimedia Bizalmi Tanácsa az Alapítványt igazgatja, adomány kérelmeket és azok felhasználását ellenőrzi. A Tanács a Wikimedia Foundation Inc; legfelsőbb szervezeti hatósága (Lásd: Wikimedia Alapítvány altörvényei: IV-es cikk, első bekezdés)

A Tanács a következőkre van felhatalmazva: az alapítvány tevékenységének igazgatása és határozatok létesítése, esetleges tagsági díjak előírása, a tagokat megfegyelmezése, tagság felfüggesztése (III-ik cikk) és szervezeti altörvények módosítása (IV-ik cikk)

A Tanácsnak öt igazgató tagja van. 2004 juniusa óta ezek közül kettő választással töltött pozició. Eddig a választások alkalmával minden esetben az összes aktív tagság szavazhatott. Az utolsó szavazás 2005 juniusában és júliusában történt; az akkor megválasztott képviselők két évi mandátumot kaptak.

A Tanács rendszeres űléseket tart ami ellenőrízhető a en:Meetings lapon

Jelenleg a Tanács tagjai a következők:

· Jimmy Wales, Elnök

· Florence Nibart-Devouard

· Angela Beesley

· Michael Davis, Pénztáros

· Tim Shell, Titkár

Rövid információ (időpontja nem lett ellenőrízve):

Jimmy Wales 40 éves, a Wikipédia alapító tagja, az Auburn University és az University of Alabama hallgatója volt; Kaliforniában él, St Petersburgban Christine feleségével és Kira lányával .

Florence Nibart-Devouard, 37 éves, a szerkesztők egyik képviselője, agronomiai kutatómérnök, aki Franciaországban, Cleremont Ferrandban él Bertrand férjével és három gyerekével, Anne-Gaëlle nyolc éves, William kilenc éves és Thomas nem régen született

Angela Beasley, aki júliusban lemondott 2004 juniusa óta volt tanácstag

Michael Davis, a Williams College és a University of Chicago volt hallgatója egy részvényvállalat főigazgatója volt de már nyugdíjban van és Kaliforniában él, St Petersburgban

Tim Shell internet vállalkozó aki Jimmy Wales munkatársa és szintén Kaliforniában él, Las Vegasban

A tagok részletes életrajzai (arcképekkel) angolul megtekinthető.

[1]

LouisBB 20:57, 21 August 2006 (UTC)[reply]