Wikimedia Danmark/Projekter/Brochure/Wikimedia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Side 1[edit]

Wikimedia Danmark logo.svg
De fleste kender Wikipedia, men de færreste kender Wikimedia. Men faktisk ejes Wikipedia-projektet af amerikanske Wikimedia Foundation, der har en række afdelinger rundt i verden.
En af disse afdelinger er Wikimedia Danmark, der arbejder for at udbrede kendskabet til bl.a. Wikipedia. For udover dette online-leksikon, findes en række forskellige projekter bl.a. ordbogen Wiktionary og tekstbiblioteket Wikisource, der alle har som mål at gøre viden fri og tilgængelig.

Wikimedia Danmark blev stiftet 14. marts 2009 og drives udelukkende på frivillig basis - lidt ligesom de mange wiki-projekter.

Side 2[edit]

Eksempler på den støtte, som Wikimedia Danmark, ønsker at yde til projekterne, kan være denne brochure, promovering og så samarbejde med Wikimedia-foreninger i andre lande. På sigt ønsker vi også at være høringspartner, når Folketinget behandler ny lovgivning om f.eks. ophavsret eller andre emner, der kan have relevans. Derudover søger man samarbejder med både enkeltpersoner og foreninger, hvor der kan være en fælles interesse.

Foreningen fungerer ligesom så mange andre foreninger: Der sidder en bestyrelse, der træffer beslutninger på vegne af passive og aktive medlemmer. Så nedsættes der nogle udvalg, som arbejder med idéer og indkomne forslag.

Desværre har Wikimedia Danmark ikke så mange medlemmer, som man kunne ønske. Dels er der behov for en større medlemsskare, så man står stærkere og dels behov for flere aktive til at arbejde videre med de mange idéer og projekter.

Derfor er du meget velkommen til at melde dig ind og hjælpe med at udbrede kendskabet til projekterne. Det årlige kontingent er fastsat til 100 kr.


Teksten i denne brochure er udgivet under Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
Bidragsydere: EPO, Palnatoke, Thomas81. De anvendte logoer er ikke udgivede under denne licens.
Wikimedia Danmark logo.svg Wikimedia Danmark
c/o Ole Andersen
Hyrdedammen 25
2605 Brøndby
http://www.wikimedia.dk / ole.andersen@wikimedia.dk