Wikimedia Foundation Board of Trustees/Call for feedback: Board of Trustees elections/Call for Feedback about the Board of Trustees elections is now open/Short/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Отворен повикот за мислења за изборите за Одбор на доверители

Можете да најдете поракава преведена на други јазици на Мета.

Повик за мислења: Изборите за Одбор на доверители се отпочнати и завршуваат на 7 февруари 2022 г.

Со овој Повик за мислења, екипата „Стратегија и управување со движењето“ применува поинаков пристап. Во него се вклучени мислењата на заедницата од 2021 г. Наместо со предлози, повикот е срочен околу клучни прашања поставени од од Одборот на доверители. Тие прашања дојдоа од одѕивот за изборите за Одбор на доверители во 2021 г. Намерата е да се поттикне колективна дискусија и заедничка разработка на предлози по овие клучни прашања.

Придружете се на разговорот.

Срдечно,

Стратегија и управување со движењето