Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Candidates/^demon/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

User:^demon[edit]

Globe of letters.png · čeština (cs) · Deutsch (de) · English (en) · español (es) · suomi (fi) · français (fr) · italiano (it) · 日本語 (ja) · norsk bokmål (nb) · Nederlands (nl) · polski (pl) · Piemontèis (pms) · português (pt) · română (ro) · русский (ru) · 中文 (zh)


Bruker ^demon
Virkelig navn Michael «Chad» Horohoe
User insertdemon.jpg
Sted Richmond, Virginia, USA
Alder 19
Brukersider På engelsk Wikipedia
Wikimedia-bruker siden 23. februar 2005 (men hadde bidratt anonymt en stund før det, antagelig siden tidlig i 2004)
Prosjekter jeg bidrar på Engelsk Wikipedia, Wikimedia Commons for transwikiarbeid.
Språk jeg bidrar på Engelsk, fransk på basisnivå
Lenke til bidragsside På engelsk Wikipedia
Min kandidaturuttalelse Wikipedia er en helt fabelaktig ting. Wikimedia Foundation finnes for å støtte både Wikipedia og dets mange søsterprosjekter ved å skaffe både finansielle og infrastrukturell støtte. Det sier seg selv av vi trenger mennesker i styret som forstår hva vi virkelig er her for--å formidle som mye fritt lisensiert materiale til så mange mennesker som mulig på deres egne språk. Styret bør, nei må, ha mennesker som står så nær dette prinsippet som mulig. Som styremedlem vil jeg jobbe for å bruke min individuelle styrke innen styrevirksomhet, teknisk kunnskap og evne til å kommunisere med andre. Men ingen av oss må være for stolte til å stoppe opp pg be om hjelp; det være seg fra utenforstående, utviklere, lokale administratorer og til og med vanlige bidragsytere--både registrerte og anonyme. Jeg tror at mange ganger kan de som er involvert på «høyere nivå» med å drive Foundation miste av syne den kjernesaken jeg fremhevet. Det er noe jeg lover aldri å gjøre.

Jeg tror at Foundation nå gjør en stor feil i noe som i senere tid har blitt en svært stor sak for meg. WMF har lenge hatt en politikk på at «ingen åpne proxier» skal kunne redigere. Følelsen har ofte vært at nokså store mengder vandalisme kommer fra slike proxier. Vi har lenge hatt muligheten til å blokkere disse proxiene slik at registrerte brukere kan redigere mens anonyme ikke kan det. I en lengre periode ble Tor blokkert slik. Men tidligere i år ble det ensidig bestemt at alle disse proxiene skal blokkeres fullstendig, slik at til og med verdifulle brukere ikke kan bidra. Da styremedlemmene ble kontakt gjorde de ingenting. Istedet oppfordret Jimbo til diskusjon, som ikke kom noe sted på grunn av en innstilling som er umulig å endre. I mellomtiden ble andre brukere meiet ned av samme årsak. Skal vi la prosjektene miste verdifulle og viktige bidragsytere bare fordi Foundation ikke vil handle? Hvis jeg blir valgt vil jeg ha denne saken tatt opp på Foundation-nivå. Mens det ikke er sikkert at vi får det resultatet jeg ønsker, vil jeg at Foundations i det minste skal gjøre en innsats for å se om denne politikken trenger revidering, fremfor at ingen gjør noe.

Legg inn spørsmål her Board elections/2007/Candidates/^demon/questions