Wikimedia Israel/elections-2021

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

בחירות לועד המנהל של עמותת ויקימדיה ישראל לשנת 2021[edit]

מועמדות ומועמדים לוועד המנהל[edit]

עידו עברי[edit]

בן 41, גר בתל אביב, כיום מזכיר הועד המנהל וכבר כ-10 שנים חבר ועד מנהל או ועדת ביקורת בעמותה. בעברי מנהל הפרויקטים הדיגיטליים בספרייה הלאומית ומתכנת, היום cto של חברת הזנק בשם Zencity. אני עוזר לעמותה בגיוס משאבים ובפרויקטי ה-GLAM וכל מה שצוות העמותה מבקש ממני.

דרור לין[edit]

כותב בויקיפדיה מאז דצמבר 2004, עו"ד (כבר 19 שנים) המתמחה בתחום הביטוח, ובעל ניסיון רב בזכויות יוצרים. כתבתי בויקיפדיה יותר מ-8,000 ערכים, והעלתי עשרות אלפי תמונות. הייתי מבין יוזמי הקמת העמותה. את פעילותי בעמותה התחלתי בצוות ההיגוי שמונה על ידי ויקיפדים בכנס ויקיפדים שנערך בהרצליה. מטרת צוות ההיגוי היתה להבין אם בכלל צריך להקים יישות משפטית. לאור מסקנות הצוות החיוביות בנושא, הייתי בין מקימי העמותה ניסחתי את תקנונה, והגשתי את מסמכי היסוד שלה לרשם העמותות, וכיהנתי כשנתיים כמזכיר העמותה (במהלכם יכולתי להשתתף בדיוני הוועד, מבלי זכות הצבעה). לאחר מכן, נבחרתי כחבר ועדת הביקורת של העמותה (וגם בתפקיד זה היה באפשרותי להאזין לדיוני הוועד), בתפקיד זה כיהנתי עד שהתמנתי לתפקיד ויקיפד הבית בספרייה הלאומית (תפקיד בשכר, ולכן לא יכולתי עוד לכהן בתפקיד ועד/ועדת ביקורת בעמותה). מאז שנת 2015 אני מכהן כחבר ועד; יש לי "זיכרון אירגוני" ארוך של התנהלות העמותה וועדותיה. במסגרת התנדבותי בעמותה פעלתי במספר מישורים:

  • בשנים הראשונות לפעילות העמותה הובלתי את מיזם אירגון כנסי "אקדמיית ויקיפדיה" - כנסים אקדמיים המציגים מחקרים בנושאים הקשורים בוויקיפדיה. במסגרת כנסים אלה נערכו מחקרים פורצי דרך ובהם מחקרים על הפער המגדרי בוויקיפדיה - מחקר שהשליך על המדיניות העולמית בנושא זה. הצלחתו של כנס זה, החל מהשנה הראשונה היה גורם מרכזי בזכייה במכרז ויקימניה
  • כתבתי את המכרז שהביא את ויקימניה לחיפה, והייתי אחד משלושת ראשי הצוות שהוביל את הפרוייקט (יחד עם תומר ואיציק)
  • הדרכות וסדנאות עריכה. העברתי עשרות רבות סדנאות עריכה במהלך השנים - הן במסגרת הספרייה הלאומית, הן לכיתות מכוננים, והן במסגרת פרוייקט כפר קמא (כתיבה בויקיפדיה האדיגית) שהובלתי יחד עם אמיר אהרוני.
  • פרוייקט "ויקיפדיה אוהבת אתרי מורשת" במסגרתו הועלו כ-30,000 תמונות לויקישיתוף, שאני התחלתי אותו בישראל, והובלתי אותו כשש שנים - ואני פעיל בו בכל שנות קיומו בישראל (עשר שנים)
  • מיזם "אלף מילים" שנעזר מידי פעם בתקציבי העמותה, במסגרתו הועלו לויקישיתוף למעלה מ-27,000 תמונות, אך מטרתו האמיתי היא לעודד קשרי ידידות ולהוריד את העוינויות בויקיפדיה באמצעות טיפוח קשרי ידידות אישיים, ולהביא ויקיפדים חדשים לויקיפדיה. (המיזם נעצר בשל מחלת הקורונה, ואני מקווה שיתחיל לפעול מחדש בהקדם)

אני גאה לציין, שמרבית חברי העמותה החלו את דרכם בויקיפדיה או כמתנדבים בעמותה באחד הפרוייקטים שלי.

אני משקיע בשנה מעל ל-600 שעות התנדבות בעמותה

אני מפעיל מערכת ובודק בוויקיפדיה, ואני סבור שטוב שיש חבר ועד בעל הרשאות אלה, והיכרות עם הנהלים והמתרחש בוויקיפדיה.

אני רואה את תפקידי בוועד, מחד בניסיון לחדש ולהחזיר את החדשנות והדמיון שאבדו מתוכנית העבודה שלנו, ומאידך - גם בניסיון לשמר פרוייקטים טובים ומוצלחים (לא צריך תמיד לזרוק את הישן, מבלי שמחליטים על איזה כיוון חדש הולכים בו). "אני מאמין" ביחס לתפקידו של חבר ועד: הוועד צריך להוביל את דרכה של העמותה, לראות את העתיד האסטרטגי, את היעדים, ואז להתוות את המסלול המוביל לשם, תוך ביצוע תיקוני מסלול נדרשים. חברי ועד צריכים להשתתף באופן פעיל בדיונים, לעקוב אחר פעילות הצוות המקצועי, ובעיקר לקיים דיונים - פנים אל פנים, לפחות אחת בחודש. חברי הוועד צריך להגיע לכל פעילות העמותה (ימי הולדת לויקיפדיה, טקסי סיום, אירועים וכו').

מובן, שאם אבחר לוועד, אעשה כמיטב יכולתי לעמוד בדרישות אלה בתודה מראש על תמיכתכם. דרור

אלי שני (שנילי)[edit]

שמי אלי שני, משתמש: שנילי. בן 69. אני מהנדס תעשיה וניהול, תואר שני במינהל עסקים ותואר שני נוסף במדעי המדינה. כיום אני גמלאי, עסקתי בתפעול שרשרות אספקה בהיקפים גדולים: ייצור, לוגיסטיקה, ניהול הון אנושי ואדמינסטרציה.

  • אני עורך רשום בוויקיפדיה העברית מאז שנת 2006, אך התחלתי לערוך כבר בשנת 2003 כאנונימי. בין עריכותי ערכים מומלצים. כמו כן העלתי תמונות רבות פרי יצירתי לוויקישיתוף וחלקן אף פורסמו הן בוויקיפדיות השונות והן מחוצה למיזם. מספר שנים שימשתי מפעיל מערכת. שימשתי בורר בכמה מקרי מחלוקת וכשופט בתחרויות "מקצרמר למובחר". אני מוכר בקהילה והייתי גם שותף ליוזמה של הקמת העמותה.
  • בשנת 2018 שימשתי כאיש קשר בשכר של עמותת ויקימדיה ישראל לקהילת הוויקיפדיה. בתפקיד זה ארגנתי פעילויות מול משתמשים, ריכזתי את קבוצת הנוער ויצרתי קשרים עם מוסדות לשחרור חומרים. מיכל לסטר ואני הגענו לאחר זמן למסקנה שאין צורך בבעל תפקיד כזה וניתן לקיים אותם פעילויות באמצעות מתנדבים ועובדות העמותה. עבודתי בעמותה קרבה אותי להיכרות העשייה היומיומית של העמותה ופועלה.
  • אני מתנדב במיזמי החינוך לנוער והדרכות לגימלאים וגימלאיות. נתתי הרצאות לפני קהלים שונים: נוער, מבוגרים ומורים על הוויקיפדיה, מהותה ותפקידה בקידום ידע חופשי בעולם.
  • "האג'נדה" הוויקימדית שלי היא שני קצות גילאי המשתמשים בוויקיפדיה – נערות ונערים (גילאי 10 – 18) ובנות ובני הגיל השלישי.
  • אני מאמין בחשיבות חינוך הנוער הן לקריאה מושכלת במקורות ידע והן שיפור יכולת ההתנסחות, כתיבה בהירה והסתמכות על ידע אמין בהצגת מידע או בצריכתו. ריכזתי את קבוצת הנוער של הוויקיפדיה, בניתי את הקשר הפורה עם רשת אורט, דרך מרכז מו"פ של הרשת והיכרות העומדים בראשו.
  • באשר לבני הדור השלישי – עוד בשנת 2006 הצגתי במפגש ויקיפדים רעיונות לגיוס כותבים מבוגרים מתוך ניתוח שאלו בני גיל שתרומתם יכולה להיות רבה: עיתותם בידם, בעלי השכלה וידע נרחבים ורצון לשתפו ברבים. אני מרצה בקורסי הגמלאים על "מאחורי הקלעים של הוויקיפדיה" מתוך מטרה לתת להם כלים ורצון להתמיד בעריכה גם אחרי הקורס, להשתלב בקהילה מתוך שמחה ונפש חפצה. אני מקפיד להזכיר לחברותי וחברי הגימלאים שזכרוננו מלא כים – וזה יתרון גילנו – אך תמיד יש לאשררו על סמך מקורות חיצוניים אמינים.

אני מאמין שכאיש ועד המבוגר ביותר (אולי) אוכל לתרום מניסיוני ומגילי שנאמר בפרקי אבות: "...הלומד מהזקנים למה הוא דומה? – לאוכל ענבים בשלות ושותה יין ישן". זאת בשלוב הבנת הטכנולוגיה הדיגיטלית ומשמעותה החברתית לעולם במאה העשרים ואחת.

אודה לתמיכתכם.


איציק אדרי[edit]

שמי איציק, בן 35. אני חבר בעמותה מימיה הראשונים, לאורך השנים דובר העמותה ובשנים האחרונות יו"ר הוועד המנהל. לשעבר חבר וועדת הכספים של תנועת ויקימדיה, חבר בתהליך האסטרטגי, וכן פורומים מקצועיים נוספים של תנועת ויקימדיה. בשנים האחרונות, יחד עם חברי הוועד המצויינים ועם הצוות המתפתח של העמותה, הובלנו אותה מגוף קטן עם עובדת בחצי משרה לגוף גדול ומשמעותי, עם היקף תקציב וצוות שתומך בפעילות הענפה שעושה העמותה כיום בעזרת המתנדבים בה ופעילי המיזמים בהם אנו תומכים. אני רואה בעמותה כגוף המרכזי של חופש הידע בישראל, ובחשיבות שלנו לתמוך ולהוביל פרויקטים, יוזמות ותהליכים בחברה שמטרתם מימוש המטרה הזו. כמו כן, אני שמח על המקום והחשיבות המשמעותית של ויקימדיה ישראל בתנועה הבינלאומית - זוהי גאווה גדולה שכמעט בכל מקום בתנועה יש נוכחות לפעילות שלנו והיא מוכרת ומוערכת. אני מבקש לקבל את תמיכתם של חברי העמותה להמשיך ולהוביל את העמותה כפי שעשינו זאת עד כה.

דנה דקל[edit]

דנה דקל: (He:User:Danalif) מתחילת דרכי בעמותה פועלת במגוון תחומים לקדם את מטרותיה ולרתום את כישוריי וקשריי המקצועיים למען העמותה והקהילה. עיקר פעילותי בשנים האחרונות מתבטאת בהרתמות לחבר את העמותה לגופים חיצוניים. גם בקדנצייה הנוכחית המשכתי בפיתוח וחיזוק קשרי העמותה עם קרנות ותורמים פרטיים, פעילות ששוב התבטאה בסעיף גיוס המשאבים. בתקופה האחרונה תחום זה מהווה אתגר ואני בטוחה שויקימדיה ישראל בהובלת המנכ"לית, רויטל פלג, והוועד תתגבר עליהם ותמשיך בפריחתה.

מועמדות לוועדת הביקורת[edit]

אורית סימון[edit]

שמי אורית, רואת חשבון, עורכת בוויקיפדיה מאז 2013 תחת שם המשתמשת BlueHorizon
אני חברת עמותה מספר שנים, והתנדבתי במיזמי החינוך לנוער והדרכות לגימלאים וגימלאיות. הן פעילות העמותה והן קהילת ויקיפדיה העברית חשובים לי ויקרים לליבי, ואני פעילה בשתיהן. כיום אני חברת ועדת ביקורת ובמסגרת כך, אני עוקבת אחר תקינות פעילות העמותה השוטפת והמתמשכת. אשמח לתמיכת חברי העמותה בהמשך פעילות זו.