Wikimedia Sverige/Årsmöte/2007/Kandidater/Suzanne Staaf

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Jag heter Suzanne Staaf och kandiderar till revisor för Wikimedia Sverige.

Om mig[edit]

Jag är 22 år gammal och arbetar som administratör på en större distributör av datorer och datakomponenter. På wikipedia går jag under användarnamnet Suz och där har jag även fått förtroendet att vara administratör. Jag tycker att wikimedia och alla dess projekt är fascinerande och fantastiskt och har därför valt att engagera mig lite i uppstartandet av wikimedia. Bland annat finns mitt gamla stadgeförslag här. Anledningen att jag kandiderar till revisor är att jag just nu inte har tiden att engagera mig allt för djupgående, och ser revisorsrollen som mer tillbakalutad och observerande, vilket är precis vad jag söker!

Tidigare förtroendeuppdrag[edit]

Jag har bred och varierad erfarenhet av föreningsliv och organisationer, och har suttit såväl i styrelser som valberedning främst i nationella ungdomsorganisationer. Mitt senaste större uppdrag var som verksamhetsrevisor för Sveriges elevråd - SVEA. Det var ett mycket stort uppdrag inom vilket jag, tillsammans med två revisorskollegor, granskade såväl verksamhet som ekonomi. Revisionsberättelsen presenterades på årsmötet och finns att läsa här

Tankar om revisorsrollen[edit]

Det är mycket olika i olika föreningar och som revisor skulle jag anpassa mig efter de förväntningar medlemmarna i wikimedia sverige. Jag hoppas på att få direktiv kring om verksamheten ska granskas, eller endast ekonomin. Eller om det som brukligt kommer att anlitas en auktoriserad revisor för den ekonomiska granskningen (vilket i stort sett alla biragsgivare kräver). Men i stort kan jag väl säga att jag ser revisorsrollen som tredelad; Stoppskylt, varningslampa och bollplank.

Årsmötet[edit]

Jag har tyvärr inte möjlighet att närvara på årsmötet eftersom jag är i Umeå i ett annat föreningsuppdrag. Därför hoppas jag att denna och min wikipediapresentation kan säga tillräckligt mycket för att ni ska få en bild av mig.

Lycka till!