Wikimedia Sverige/Årsmöte/2008/Kandidater/Suzanne Staaf

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Mer information om Suzanne Staaf finns bland annat på min användarsida på Wikipedia och wikinews.

Hej!

Jag heter Suzanne Staaf och kandiderar till revisor för Wikimedia Sverige. Jag valdes på årsmötet 2007, tillsammans med Stefan Berg, till revisor och jag får gärna det förtroendet åter.

Om revisorsskapet hittills och i framtiden[edit]

Vår granskning av föregående räkenskapsår innebär granskning av tiden från den 20 oktober 2007 till den sista december samma år. Denna tid var Wikimedia Sverige fortfarande i uppstartsfas och varken ekonomin eller verksamheten var särskilt extensiv. Det innebär att vår granskning inte varit särskilt djupgående då det inte finns så mycket att granska. Under 2008 har det redan tagits stora steg framåt, och exempelvis tankarna om Wikipedia 2.0 och ett svenskt Wikipedia Academy visar tydligt att Wikimedia Sveriges roll och arbete kommer att växa. Det innebär att behovet och kraven på revisorer kan höjas och jag ser mig gärna i den rollen. Även det ekonomiska arbetet utvecklas, med bidragsansökningar, medlemsökning och verksamhet (som nästan uteslutande faktiskt kostar pengar) vilket gör att även den ekonomiska granskningen blir mer omfattande under 2008. Jag har haft ett bra samarbete med Stefan som har stora kunskaper inom ekonomi och redovisning och tycker att våra kompetenser kompletterar varandra väl.

Tidigare förtroendeuppdrag[edit]

Jag har bred och varierad erfarenhet av föreningsliv och organisationer, och har suttit såväl i styrelser som valberedning främst i nationella ungdomsorganisationer. Jag har, förutom revisorskapet för föregående verksamhetsår i Wikimedia Sverige, bland annat varit verksamhetsrevisor för Sveriges elevråd - SVEA, valberedare i Sveriges ungdomsråd och förbundssekreterare för Sveriges elevråd - SVEA i två år. Samt naturligtvis massa småuppdrag som kören och Lokal styrelse med Elevmajoritet osv.

Tankar om revisorsrollen[edit]

Det är mycket olika i olika föreningar och som revisor skulle jag anpassa mig efter de förväntningar medlemmarna i wikimedia sverige. Jag hoppas på att få direktiv kring hur omfattande granskning medlemmarna efterfrågar och hur djupt verksamheten och styrelens förvaltning ska granskas.