Jump to content

Wikipedians of Slovenia User Group/Event/Wiki srečanje 2024, Radovljica

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Wiki srečanje 2024 v živo je bilo 15. junija v Radovljici s pričetkom ob 9:30 na Ljudski univerzi Radovljica, Kranjska cesta 4. Dogodek je bil namenjen izobraževanju, izmenjavi izkušenj in srečanju slovenskih Wikipedistov v živo. Za to srečanja smo Slovenski Wikipedisti prvič pridobili finančna sredstva (CEE Hub Microgrant), kar je omogočilo kritje vseh stroškov. Vloga za donacijo je dostopna na: Wikimedia CEE Hub/Microgrants/Applications 2024/MG-03.

Program se je začel s polurnim spoznavanjem udeležencev (11), kateremu so sledile štiri predstavitve. Namen vseh predstavitev je bilo predstavitev različnih tematik povezanih z vsakodnevnim delom na projektih Wikimedije. Predavatelji so bili štirje: Pinky:sl, Upwinxp, Hladnikm in Yerpo. Vsa izobraževanja so omogočala aktivno izmenjavo mnenj.

Po uradnem delu smo si ogledali Muzej Talcev v Begunjah na Gorenjskem. Nato pa še Grad Kamen po kosilu.

Koordinator srečanja: Pinky:sl

Izobraževalne teme[edit]

Kaj je CEE Hub in kakšne so prednosti, če sodelujemo - Pinky_sl

Opis CEE Huba (sponzorja našega srečanja) in njegovo vlogo pri pridobivanju finančnih prispevkov za ohranjanju naših aktivnosti. Povezava na predstavitev v Zbirki: Kaj je CEE Hub in kakšne so prednosti, če sodelujemo.

Vse, kar ste želeli vedeti o mladinski skupini CEE - Upwinxp

Predstavitev CEE mladinske skupine, ki deluje v okviru CEE Huba. Povezava na predstavitev: Vse, kar ste želeli vedeti o mladinski skupini CEE

Povezava med Wikiverzo, Wikipedijo in Wikivirom - Hladnikm

Predstavitev, kako ti trije projekti sodelujejo in se dopolnjujejo: Wikiverza kot izobraževalni vir, Wikipedija kot enciklopedična baza znanja in Wikivir kot zbirka besedil iz javne domene. Povezava na predstavitev na Wikiverzi: Povezava med Wikiverzo, Wikipedijo in Wikivirom.

Orodja za urejanje Wikipedije - Yerpo

Predstavitev izbora (pol)avtomatskih orodij, ki so lahko koristna za prispevanje in spremljanje wiki projektov. Predstavitev je vključevala praktične primere. Povezava na predstavitev: Orodja za urejanje Wikipedije