Jump to content

Wikimedia Foundation elections/Board elections/2005/sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
2005 Board elections
Organization


Pozdrav svima,

Izbori 2005 za Odbor starateljstva Vikimedijine fondacije će uskoro početi. Vi, Vikipedijanci, ćete izabrati dva predstavnika Vikimedije širom sveta. Članovi Odbora staratelja će odrediti konačnu odluku za Vikimedijinu fondaciju. Funkcija odbora nije uprava veb prezentacije.

Glasamo za dve pozicije. Biće izabrani na dve godine i neće biti razlika između njih. Da bi ste glasali morate da imate minimum 400 izmena na svim Vikimedijinim projektima zaključno do 30. maja u 00:00 časova 2005 godine (UTC) i bar jedna od ovih ne sme biti starija od 90 dana zaključno sa datumom završetka glasanja. Zapamtite to da službenici izbora imaju mogućnost da diskvalifikuju glasove korisnika koji imaju dva naloga ili kojima je zabranjen pristup za stalno. Glasanje sa više od jednog projekta je takođe zabranjeno.

Izbori su po approval voting principu. Svaki glasač će za svaku poziciju moći da glasa za one kandidate za koje misli da su kompetentni. Dva kandidata sa najviše glasova "za" će biti pobednici. U slučaju nerešenog, biće objavljeni novi izbori da razreše situaciju.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na Board elections/2005/Candidates strani ili podrstrani od 7 juna 2005 u 00:00 časova (UTC). Nakon toga imaće tri nedelje da se predstave ostatku Vikipedijine zajednice. Prevodioci će prevoditi svaki upis na svaki mogući jezik, i nakon toga, glasanje će početi.

Ovo je spisak rokova za izbore ove godine:

Prijava kandidata
od utorka, 00:00 7 juna, 2005 (UTC)
do   Ponedeljak, 00:00 27 jun, 2005 (UTC)
Glasanje
od utorka, 0:00 28 juna, 2005 (UTC)
do   ponedeljka, 24:00 11 jula, 2005 (UTC)
Ukoliko pričate drugim jezikom, molimo vas prevedite ovo obaveštenje i postavite ga na Vikimedijin projekat na vašem jeziku. Ukoliko ste to uradili obavestite nas na Board elections/2005/Notice translation.

Ukoliko želite nadgledati prevode ostalih obaveštenja molimo Vas prijavite se na spisak na stranici Board elections/2005/Notice translation#Coordinators.

Na kraju, hoćemo da poželimo svu sreću svim kandidatima u ovim izborima,

Službenici Izbora, Vikimedijin Komitet za Izbore