Jump to content

Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
2006 johtokunnan valtuutettujen vaalit
Yhteisö


Hei kaikki,

Wikimedian johtokunnan valtuutettujen vaali Wikimedia-säätiössä alkaa 1. syyskuuta 2006; kirjoittajilla on mahdollisuus valita yksi tai useampia henkilöitä johtokuntaan edustamaan Wikimedian kirjoittajia kaikkialta maailmasta. Wikimedian johtokunnan valtuutettujen tehtävänä on tehdä Wikimedia-säätiötä koskevia päätöksiä.

Tämä on ylimääräinen vaali Angela Beesleyn paikan täyttämiseksi (katso lehdistötiedote Angela Beesleyn eroamisesta). Beesley valittiin heinäkuussa 2005 vaaleilla kaksivuotiseen tehtävään ja hän erosi ennen kauden loppumista, hän jättää johtokunnan kun hänen seuraajansa on valittu.

Vähintään yksi paikka tullaan siis täyttämään tässä vaalissa; johtokunta saattaa nostaa valittavien määrää ennen vaalin alkamista. Vaalitoimitsijat ilmoittavat täytettävien paikkojen tarkan määrän ennen vaalin alkamista.

Vaalissa käytetään hyväksyvää vaalitapaa ("approval voting") Boardvote-ohjelmiston avulla. Jokainen äänestäjä voi äänestää niin montaa ehdokasta kuin haluaa; ehdokas tai ehdokkaat, joilla on eniten ääniä julistetaan valituiksi. Tasapelin sattuessa suoritettavasta menettelystä tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

Ehdokkaiksi haluavien tulee täyttää osallistumisilmoitus Metassa, 1. elokuuta 2006 klo 00:00 (UTC) - 28. elokuuta 2006 klo 23:59 (UTC) välisenä aikana. Myöhästyneitä ilmoituksia ei oteta mukaan. Jotta ilmoittautuja hyväksytään ehdokkaaksi hänen tulee olla äänioikeutettu tässä vaalissa. (Katso ehdot äänioikeuteen alempaa.) Lisäksi ehdokkaan tulee ilmoittaa koko nimensä, ja hänen on oltava vähintään 18-vuotias.

Ehdokkaat voivat esittäytyä koko Wikimedian yhteisölle kolmen viikon ajan kirjoittamalla ehdokasesittelyn. Käännöksen koordinaattorit kääntävät ehdokasesittelyjä eri kielille ennen vaalien alkamista.

Käyttäjä on äänioikeutettu, mikäli hän on muokannut vähintään yhdessä Wikimedian hankkeessa vähintään 90 päivää ennen 1. elokuuta 2006. Muokkausaika katsotaan alkaneeksi ensimmäisestä muokkauksesta. Käyttäjällä tulee olla myös vähintään 400 muokkausta tuossa projektissa ennen elokuun 1. 2006.

Aikataulu tämän vuoden vaalissa:

Ehdokkaaksiasettuminen:

  • alkaa tiistaina, 1. elokuuta 2006 klo 0:00 (UTC)
  • päättyy maanantaina, 28. elokuuta 2006 klo 23:59 (UTC)

Äänestysaika:

  • alkaa perjantaina, 1. syyskuuta 2006 klo 0:00 (UTC)
  • päättyy torstaina, 21. syyskuuta 2006 klo 23:59 (UTC)

Mikäli haluat auttaa vaaliin liittyvien ilmoitusten ja ehdokasasettelujen kääntämisessä, ole hyvä ja lisää itsesi listaan sivulla Board elections/2006/Translations#Translators.

Lopuksi, haluamme toivottaa kaikille ehdokkaille onnea vaalissa,

Datrio, Essjay, & Aphaia

24. heinäkuuta 2006 klo 22:25 (UTC), vaalitoimitsijat, Wikimedian johtokunnan valtuutettujen vaali 2006