Чествување на жените/Преведете статија

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Celebrate Women/Translate an article and the translation is 100% complete.
Походот „Чествување на жените“ се одржува во март секоја година. Придружете ни се за да го затвориме родовиот јаз на Викимедиините проекти!

Можете да ги истражите статиите за жени според:


Како да преведувате


  1. Појдете на Алатката за превод на содржини
  2. Изберете на јазикот на преведување на статијата во горниот десенм агол на страницата.
  3. Стиснете на „+ Нов превод“.
  4. Во пребарувачката лента изберете го јазикот од кој сакате да преведувате.
  5. Внесете го насловот на статијата што ќе ја преведувате и стиснете на него.
  6. Стиснете на „Почни со преведување“.
  7. Проследете ги напатствијата, а кога ќе завршите со преведување стиснете на „Објави превод“.