Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Persoonlijk verzoek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Template:Appeal

Een persoonlijke oproep van Wikipedia-oprichter Jimmy Wales

Wikipedia begint binnenkort aan haar zesde jaar op het Internet, en ik wil een moment de tijd nemen om u te vragen om uw hulp bij het voortzetten van onze roeping. Wikipedia staat voor nieuwe uitdagingen en krijgt nieuwe kansen, en voor beide hebben we substantiële fondsen nodig.

Help mee de wereld mondig te maken met vrije kennis!
Template:DonationForm/onetime

Nederland: IBAN BE43-0689-9999-9501 - België: 068-9999995-01

belastingaftrekbaarheid van donaties - Andere manieren om te doneren

Wikipedia is gebaseerd op een zeer radicaal idee, de verwerkelijking van de dromen die de meesten van ons altijd gehad hebben voor wat het Internet kan en zou moeten worden. Duizenden mensen, over de hele wereld, van alle culturen, die in harmonie samenwerken om in alle vrijheid duidelijke, feitelijke, onpartijdige informatie te delen... een eenvoudig en zuiver verlangen om de wereld een betere plaats te maken om te leven.

Dit is een principiële aanval op het hart van een steeds oppervlakkigere, bezitterige en anti-intellectuele cultuur. Het is een principiële aanval op de aanname dat het Internet een plaats moet zijn van vijandig debat en gescheld. Het is een appèl aan het beste in ons allen.

Tot zover is overweldigend succes het resultaat geweest. Dankzij de bewonderenswaardige vrijwilligers die deze enorme hulpbron hebben gemaakt en beheerd zijn we nu een van de 30 meestbezochte websites ter wereld... en de groei gaat maar door. De op ons gelegde druk groeit met de dag: organisatie, hardware en technisch beheer. Om Wikipedia verder te brengen hebben we hulp nodig van gewone mensen als u, mensen die onze droom delen van een vrije encyclopedie voor ieder mens op deze planeet.

<html><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/foundation/6/62/206px-517px-Jimbo_Wales_in_France_cropped.jpg" alt="Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia"/>  </html>

In 2005 bereikten we een zesvoudige groei in het aantal bekeken pagina's voor minder dan $750.000 aan uitgaven. We zullen dit jaar veel meer nodig hebben om alleen al de website in de lucht en snel genoeg te houden. Maar het geweldige van onze groei is dat het ons een realistische mogelijkheid geeft om onze fondsenwerving uit te breiden naar meer dan wat we nodig hebben voor ons eigen voortbestaan.

Journalisten vragen me altijd waarom ik dit doe, waarom Wikipedianen dit doen? Ik denk dat u weet waarom.

Ik kan niet voor iedereen spreken, maar wel voor mijzelf. Ik doe dit voor het kind in Afrika dat door onze gemeenschap gemaakte gratis leerboeken en naslagwerken gaat gebruiken om een oplossing te vinden voor de verpletterende armoede om hem heen. Maar voor dit kind is een website op het internet niet genoeg; we moeten manieren vinden om ons werk bij mensen te krijgen in een vorm die ze echt kunnen gebruiken.

En ik doe dit voor mijn eigen dochter, waarvan ik hoop dat ze op zal groeien in een wereld waar cultuur vrij is en niet iemands bezit, waar de macht over kennis in de handen is van mensen overal, met basiswerken die ze kunnen overnemen, aanpassen, en zomaar aan een ander kunnen geven zonder iemand om toestemming te hoeven vragen.

We zijn al bezig het internet te heroveren. Met uw hulp kunnen we de wereld heroveren.

Overweeg alstublieft een gulle donatie aan de Wikimedia Foundation.

opmerking: Deze inzameling zal worden gehouden van vrijdag 16 december 2005 tot vrijdag 6 januari 2006. Donaties tot nu toe
-->