Nemzetközi menekültnapi szerkesztőmaraton 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page International Refugee Day Edit-a-thon 2023 and the translation is 100% complete.

Nemzetközi menekültnapi szerkesztőmaraton

2023. június 20–30.

Június 20-án, a menekültek világnapja alkalmából a Wikimédia Szerbia második globális szerkesztési akciót szervez, melynek keretében a Wikipédia önkéntesei világszerte cikkeket írnak és javítanak a menekültválsággal, a menekültek emberi jogaival, a menekültek tapasztalatairól szóló filmekkel és könyvekkel stb. kapcsolatos témákban. A menekültek nem csak arra kényszerülnek, hogy hátrahagyva mindenüket az ismeretlen felé induljanak, de útjuk során naponta szembesülnek a diszkriminációval, az idegengyűlölettel és az erőszak különböző formáival is. Ez különösen hátrányosan érinti a menekült gyermekeket és nőket. A menekültek által átélt problémákról és akadályokról szóló ingyenes ismeretek terjesztésével az a célunk, hogy leküzdjük a megbélyegző előítéleteket és a diszkriminációt, illetve csökkentsük a velük szembeni társadalmi távolságtartást.

Szeretettel meghívunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk a menekültek világnapja alkalmából szervezett eseményhez, és felhívjuk a figyelmet a menekültek mindennapos problémáira. Javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot azokkal a civil szervezetekkel és intézményekkel, melyek országodban a menekültkérdésekkel foglalkoznak, és mutasd be nekik a Wikipédiát és más Wikimédia-platformokat.

Amennyiben támogatni szeretnéd az eseményt vagy további információra van szükséged, a következő e-mail címen léphetsz kapcsolatba velünk: Nevena Rudinac: nevena.rudinac(_AT_)vikimedija(_DOT_)org.