Ziua Internațională a Refugiatului Edit-a-thon 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page International Refugee Day Edit-a-thon 2023 and the translation is 100% complete.

Ziua Internațională a Refugiatului Edit-a-thon

20-30 iunie 2023

Pentru a marca Ziua Internațională a Refugiatului, 20 iunie, Wikimedia Serbia organizează al doilea edit-a-thon global, în cadrul căruia voluntari Wikipedia din întreaga lume vor putea scrie sau îmbunătăți articole pe teme legate de criza actuală a refugiaților, drepturile umanitare ale refugiaților, precum și despre cărți care descriu experiențele refugiaților etc. Refugiații nu numai că sunt obligați să abandoneze tot ceea ce au și ce cunosc pentru a porni spre necunoscut, ci și să facă față zilnic discriminării, xenofobiei și altor forme de violență. Toate aceste aspecte sunt deosebit de problematice pentru refugiații copii și femei. Scopul nostru este să facem cunoscute problemele și obstacolele pe care le întâmpină refugiații pentru a combate stigmatul prejudecăților și al discriminării și pentru a diminua distanțarea socială în ceea ce îi privește.

Vă invităm să participați la acest eveniment pentru a marca Ziua Internațională a Refugiatului și să atrageți atenția asupra problemelor cu care se confruntă zilnic refugiații. Vă sugerăm să luați legătura cu organizații și instituții non-guvernamentale care se ocupă de problema refugiaților în țara dvs. și să le prezentați Wikipedia și alte platforme Wikimedia.

Dacă doriți să sprijiniți acest eveniment și să obțineți mai multe informații, puteți contacta Nevena Rudinac la următoarea adresă de e-mail: nevena.rudinac@vikimedija.org