Работно тело за развој на водството/Повик за мислења

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Leadership Development Working Group/Call for Feedback Announcement and the translation is 20% complete.
Outdated translations are marked like this.

Работното тело за развој на водство: Ве молиме за мислење

Можете да најдете поракава преведена на други јазици на Мета.

Екипата за развој на заедницата при Фондацијата Викимедија го поддржува создавањето на глобално Работно тело за развој на водството со учество на заедницата. Замислата за телото е да има советодавна улога во работата кон развојот на водството.

Екипата бара мислења за надлежностите на Работното тело за развој на водството. На страница на Мета ќе го најдете предлогот за Работно тело за развој на водството и ќе дознаете како можете да помогнете. Мислењата за предлогот ќе се собираат од 7 до 25 февруари 2022 г.