Licensing update/Vote-header/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Translators: When updating the vote header, please also update its status at Licensing update/Header tracking so the updated content will be properly copied to the vote server.
Lisensointipäivitys

Wikimedia-säätiön johtokunta kutsuu koko Wikimedia-yhteisön äänestämään ehdotuksesta, jonka myötä Wikimedian materiaali lisensoitaisiin Creative Commons Attribution-ShareAlike -lisenssillä (CC-BY-SA), säilyttäen silti kaksoislisensoinnin GNU Free Documentation -lisenssin (GFDL) kanssa. Johtokuta on harkinnut mahdollisia lisenssejä Wikimedian materiaalille, ja uskoo, että tämä ehdotus on paras mahdollinen polku saavuttaaksemme yhteisen päämäärämme: kerätä, kehittää ja jakaa opetusmateriaalia kaikille maailman ihmisille ilmaiseksi ja ikuisiksi ajoiksi.

Wikimedia-säätiön ehdotuksen tarkoituksen on muuttaa koko sivustonlaajuisia lisensointiehtoja ja käyttöehtoja kaikkien projektien osalta seuraavasti:

  1. saada kaikki nykyinen sisältö, joka nyt on GNU Free Documentation -lisenssin (ja “uudempi versio” -lausekkeen) alla, saataville myös lisenssillä CC-BY-SA 3.0, kuten GFD-lisenssin viimeisimmässä versiossa sallitaan;
  2. vaatia kaksoislisensointi kaikilta uusilta muutoksilta, mutta sallia kolmannen osapuolen sisällön olla vain CC-BY-SA -lisenssin alla;
  3. ilmoittaa sisällön uudelleenkäyttäjille, mitä vain CC-BY-SA-lisensoitua sisältöä ei voida käyttää GFD-lisenssillä.

Kuten vakiintuneissa käytännöissä ja CC-BY-SA-lisensoinnissa, tekijöiden ja muokkaajien tulee suostua saamaan tunnustusta sisällön uudelleenkäyttäjiltä; tämä tehdään antamalla vähintään hyperlinkki tai osoite kyseessä olevaan artikkeliin.

Katso lisensointipäivitys-sivu, joka sisältää tarkat tiedot ehdotetuista muutoksista käyttöehtoihin.

Saadaksesi vastauksia yleisiin kysymyksiin, katso sivu Kysymyksiä ja vastauksia.

Johtokunta tekee päätöksen ehdotuksen käyttöönotosta tarkasteltuaan tämän äänestyksen tuloksia. Äänestäjistä vähintään 50 prosentin pitää kannattaa muutosta, jotta se otetaan käyttöön. Jos alle 50 prosenttia kannattaa muutosta, johtokunta harkitsee vaihtoehtoisia ratkaisuja, jonka jälkeen yhteisöa kuullaan lisää.