Licensing update/Vote-header/no

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Translators: When updating the vote header, please also update its status at Licensing update/Header tracking so the updated content will be properly copied to the vote server.
Lisensoppdatering

Wikimedia Foundations Board of Trustees inviterer Wikimedia-samfunnet til å stemme på dette forslaget om å lisensiere Wikimedia-materiale slik at det gjøres tilgjengelig under Creative Commons Attribution-ShareAlike-lisensen (CC-BY-SA) mens man samtidig beholder en parallell lisensiering under GNU Free Documentation License (GFDL). Styret har evaluert mulige lisensieringsalternativer for Wikimedia-materialet, og mener dette forslaget er det beste med hensyn til å nå vårt kollektive mål om å samle, utvikle og spre utdanningsmateriale, og å gjøre det tilgjengelig for mennesker over alt, uten kostnad, til evig tid.

Wikimedia Foundation foreslår spesifikt, å endre lisensierings- og bruksbetingelsene på hele nettstedet og for alle prosjekter som følger:

  1. å gjøre alt innhold som nå distribueres under GNU Free Documentation License (med «later version»-klausulen) tilgjengelig også under CC-BY-SA 3.0, som eksplisitt tillates gjennom siste versjon av GDFL;
  2. å kreve videre dobbellisensiering av nye community-redigeringer, men å tillate innhold fra en eventuell tredjepart å kun være tilgjengelig under CC-BY-SA;
  3. å informere gjenbrukere om at innhold som inkluderer importert informasjon kun tilgjengelig gjennom CC-BY-SA ikke kan brukes under GDFL.

I tråd med etablerte retningslinjer og praksis, og i tråd med CC-BY-SA-lisensieringsmodellen, vil forfattere og bidragsytere være forpliktet til å samtykke i å bli kreditert av gjenbrukere; som et minimum vil dette gjennomføres gjennom en hyperlenke eller URL til artikkelen de bidrar til.

For detaljer og spesifikt språk i de foreslåtte nye forretningsvilkårene, vennligst se Licensing Update.

For svar på ofte stilte spørsmål, vennligst se Questions and Answers.

Board of Trustees vil ta en endelig beslutning angående dette forslaget etter å ha vurdert resultatet av avstemningen. Minste 50 % av stemmene må støtte forandringen for at den skal bli implementert. Om mindre enn 50 % støtter forslaget vil styret vurdere andre muligheter med en påfølgende community-konsultatsjon.