Jump to content

Movement Charter/Drafting Committee/MCDC Voter Email short 12-10-2021

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Charter/Drafting Committee/MCDC Voter Email short 12-10-2021 and the translation is 100% complete.

Гласањето за членови на нацртната комисија за Повелбата на Движењето започна. За овие 7 места се кандидираат вкупно 70 викимедијанци од разни земји во светот.

Гласањето трае од 12 до 24 октомври 2021 г. (било каде на светот).

Комисијата ќе има вкупно 15 члена: Семрежните заедници бираат 7 члена, подружниците ќе изберат 6 члена по пат на напоредна постапка, а уште 2 члена ќе назначи самата Фондација Викимедија. Предвидено е комисијата да биде составена до 1 ноември 2021 г.

Дознајте повеќе за секој кандидат за да се одлучите за кого да гласате на претпочитаниот јазик: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Candidates>

Дознајте за Нацртната комисија: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee>

Испробуваме советодавно помагало на овие избори. Послужете се со алатката за да видите кој кандидат највеќе ви одговара! Појдете на <https://mcdc-election-compass.toolforge.org/>

Прочитајте го целото соопштение: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Гласајте со SecurePoll на: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Срдечно,

Екипа за управување и стратегија на движењето, Фондација Викимедија