Jump to content

Mozgalmi szervezők

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Movement Organizers and the translation is 69% complete.
Outdated translations are marked like this.


A mozgalmi szervezők a Wikimédia Alapítvány több osztályán átívelő kutatási projekt volt 2019 januárja és júniusa között. A projekt elsődleges célja a mozgalmi szervezők célcsoportjának (a leírást lásd alább) definiálása, így az alapítvány jobban támogathatja őket. A projektet Wikimédia Alapítvány 2018–19. évi éves terve részeként a Célcsoportok és a Közösség bevonása csoportok finanszírozták.

A projekt tervezése és megvalósítása a Célcsoportok és Közösség bevonása csoportok feladata volt a Közzöség bevonása, a Célcsoportok, a Technológia, a Fejlesztés és a Kommunikáció csoportok tagjainak kikérdezésével. A projekt céljairól és megvalósításáról bővebben itt olvashatsz. Külön köszönjük az argentin és ghánai közösségek támogatását, ahol személyesen is jártunk, mozgalmi szervezőink pedig távinterjúkat készítettek a kutatáshoz.

We are especially grateful for the support of the communities in Argentina and Ghana where we did local site visits, the organizers that we interviewed as part of the remote interviews for the research Concept Hatchery and our local researchers teams (Insitum in Argentina and Urika Research in Ghana).

Eredmények

A kutatást 2019 szeptemberében publikáltuk; a teljes eredmény itt olvasható.

A tanulmány eredményeképp létrejött jelentés angol és spanyol változata alább olvasható:

Note: that the report contains Personas. These personas represent fictional people based on a mix of characteristics from organizers with similar experiences.

További információk