Jump to content

Personlig appel

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
En personlig appel fra Wikipedias grundlægger Jimmy Wales

Wikipedia er på vej ind i sit 6. år online, og jeg vil gerne bruge et øjeblik på at bede dig om hjælp til at fortsætte vores mission. Wikipedia står overfor nye udfordringer og oplever nye muligheder, og begge kræver et stort kapital.

Hjælp os med at give verden adgang til fri viden!
Template:DonationForm/onetime
Skattefradrag af donationer - Andre måder at støtte på

Wikipedia er baseret på en meget radikal ide, virkeliggørelsen af drømmene som mange af os altid har haft om hvad Internettet kan og bør blive. Tusinder af mennesker, over hele verden, fra alle kulturer, arbejder sammen i harmoni for frit at dele klar, faktuel og fordomsfri information… et simpelt og rent ønske om at gøre verden et bedre sted.

Dette er et radikalt angreb mod hjertet af en i mere og mere overfladisk, proprietær og anti-intellektuel kultur. Det er et radikalt angreb på antagelsen om at Internettet skal være et hjemsted for fjendtlig debat og flamewars. Det appelerer til det bedste i os alle.

Foreløbigt har resultatet været en vild succes. Takket være de vidunderlige frivillige, som har skabt og styret denne umådelige ressource er vi nu på listen over top 30 websider i verden… og antallet af besøgende vokser stadig. Presset på os stiger dagligt, pres på organisering, servere og styring af servere. For at Wikipedia skal kunne fortsætte fremgangen har vi brug for hjælp fra almindelige mennesker som dig, mennesker som deler vores drøm om en fri encyklopædi til hver enkelt person på planeten.

<html><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/foundation/6/62/206px-517px-Jimbo_Wales_in_France_cropped.jpg" alt="Jimmy Wales, grundlægger af Wikipedia"/>  </html>

I 2005 opnåede vi en seksdobling i antallet a besøg på et beløb mindre end 750,000$. Vi får brug for meget mere i år, alene til at kunne beholde siden online og velfungerende. Men det vidunderlige ved vores vækst er, at den giver os en mulighed for at udvide vores fundraising ud over hvad vi har brug for blot for at forblive online.

Journalister spørger mig altid hvorfor jeg gør dette, hvorfor Wikipedianere gør dette? Jeg tror jeg ved hvorfor.

Jeg kan ikke tale på vegne af alle, men jeg kan tale for mig selv. Jeg gør dette for barnet i Afrika som vil komme til at bruge gratis tekst- og opslagsbøger producerede af vores fællesskab og finde finde en vej ud af den knusende fattigdom som omgiver ham. Men for dette barn er en webside på Internettet ikke nok; vi har brug for at finde måder hvorpå vi kan få vores gerning ud til folk i et format som de kan bruge.

Og jeg gør dette for min egen datter, som jeg håber vil vokse op i en verden hvor kultur er fri, ikke proprietær, hvor kontrol med lærdom er i hænderne på alle mennesker, med grundlæggende værker som de kan bruge, ændre og frit dele uden at bede om tilladelse fra nogen.

Vi er allerede i gang med at tilbageerobre Internettet. Med din hjælp kan vi tilbagerobre verden.

Vær venlig at overveje en generøs donation til Wikimedia Foundation.