Stratégia/Wikimédia-mozgalom/2018–20/Frissítések/2019 május

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Updates/May 2019 and the translation is 100% complete.

Kedves Wikimédisták!

A jövőről szóló megbeszélések éppen zajlanak – köszönjük mindenkinek, aki eddig részt vett bennük. Összeállítottunk egy jelentést, amely a közösségi visszajelzésekből származó ötleteket tartalmazza (lásd alább). A stratégiai vitahelyszínek a következő honapokban nyílnak meg; ha te is szeretnél a partnerszerveddel vagy csoportoddal stratégiai minimegbeszélést tartani, jó hírünk van: pályázhatsz vitahelyszín nyitására! Lejjebb a mozgalmi stratégiával kapcsolatos legfrissebb híreket találod.

Közösségi megbeszélések jelentése (március–április)

Kiadtuk a közösségi megbeszélésekről szóló jelentésünk első részét, amelyben a március és április hónapokban zajló vitákat foglaltuk össze. A megbeszélések a partnerszervezetek és más csoportok, illetve a világ több közössége részvételével zajlanak.

Az ezen megbeszélésekben felmerülő ötletek és információk a munkacsoportok javaslatcsomagját fogják gazdagítani. Ennek részeként a munkacsoportok figyelik a közösségi megbeszéléseket és az ott leírtakat feldolgozzák, ez kiegészíti a hozzájuk beérkező információk nagy mennyiségét. Időről-időre látható lesz, hogy a munkacsoportok tagjai is részt vesznek a megbeszélésekben és válaszolnak a kérdésekre, de ez saját döntésük, és időbe tellhet.

A közösségi megbeszélések szeptemberig fognak tartani; ha többre vagy kíváncsi, keresd fel a Metát!

Pályázat stratégiai vitahelyszínre

Szeretnél a stratégiáról a partnerszerved keretein belül beszélgetnél? Szeretnéd ezt a vacsorád mellett megtenni? Pályázz stratégiai vitahelyszín nyitására! Ezeken a rövid, kevés résztvevős eseményeken a résztvevők az étel elfogyasztása mellett beszélhetik meg a felmerülő stratégiai kérdéseket. A partnerszervezetek és más csoportok jelentkezését különösen várjuk az 500 és 1500 dollár közötti összegű pályázaton. A támogatással június 1. és szeptember 15. között lehet megbeszéléseket tartani. De siess – a határidő május 31 (további információ a Metán).

Mi történik most és mi jön ezután?

A mozgalmi stratégiával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket már megtaláltuk; az augusztusi Wikimániáig célunk azon információk és ötletek begyűjtése, amelyek a strukturális változtatások javaslatainál használhatóak lesznek. A munkacsoportok feldolgozzák kutatómunkájuk eredményét, valamint a közösségi megbeszélésekről begyűjtött visszajelzéseket. Június–júliusban a javaslatok formai kidolgozása zajlik; a Wikimánia jó alkalom arra, hogy a készülő anyagot megmutathassuk a közösségnek.

Terveink szerint a Wikimánia után a munkacsoportok tagjai a kilenc témában felmerült ötletekből egy közös javaslatot készítenek, amely októberben lesz véglegesítve; ezután novemberben ezt átadjuk a kuratóriumnak átnézésre.

Találkozz velünk Lisszabonban

Kaarel és én a héten a Creative Commons globális csúcson leszünk, ahol a Creative Commons munkatársaival fogunk beszélgetni a szabad tudás jövőjéről. A Wikimédia 2030-cal kapcsolatban pénteken 15:30-tól megbeszélést tartunk. Ha te is ellátogatsz a csúcsra, térj be hozzánk! Tudjuk, hogy a csoportokból és a közösségből is lesznek résztvevők, és szeretnénk veletek találkozni.

Ha kérdéseid vagy észrevételeid vannak a mozgalmi stratégiával kapcsolatban, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

A legjobbakat kívánva:

Nicole