Talk:Fundraising 2011/Brandon Letter/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

This translation was e-mailed to us by Ders Haag, but since there is already a translation on this page I post this here instead, so someone fluent in Hungarian can judge what parts from each translation are better. Jon Harald Søby (WMF) 00:03, 29 November 2011 (UTC)Reply[reply]


Úgy érzem magam, mintha a saját gyászjelentésemet írnám.

Nem gondolom, hogy bármi is olyan jelentőség teli lesz az életemben, mint amit jelenleg a Wikipédiáért teszek. Mi nem csak egy enciklopédiát építünk, hanem az emberek felszabadításán dolgozunk. Amikor a tudás szabadon hozzáférhető, az emberek jobb emberré válnak. Megértjük, hogy a világ fontosabb nálunk, a tolerancia és a megértés árad szét ereinkben.

A Wikipédia az ötödik leglátogatottabb oldal a világon. Egy kis non-profit szervezetnél dolgozom, hogy a Wikipédia elérhető legyen a világhálón. Nem szerepeltetünk reklámokat az oldalon, különben feláldoznánk a függetlenségünket. Ez az oldal soha nem volt és nem is lesz a propaganda eszköze.

A munkánkat az olvasóktól érkező adományok teszik lehetővé. Hajlandó vagy adományoddal a Wikipédia szellemét védeni? Legyen az $5, €10, ¥1000 vagy amennyire erődből futja.

A Wikimédia Alapítványnál dolgozom, mert a belső énem azt súgja, ez a helyes dolog, ezt kell tennem. Korábban egy hatalmas informatikai vállalatnál dolgoztam, ahol az volt a feladat, hogy értelmetlen dolgokat állítsunk elő, azzal a céllal, hogy kicsaljuk a fiatalok pénzét, akik ezt nem ismerték fel.

Mindennap összetörve értem haza a munkából.

Talán nem tudod, de a Wikimédia Alapítványt egy nagyon kis csapat működteti, míg a legtöbb top10-es oldalt emberek tízezrei és igen komoly tőke, de amit ők csinálnak csak töredéke annak, amit mi elértünk, sokkal kevesebből.

Amikor a Wikipédiát támogatod, elősegíted, hogy a tudás szabadon hozzáférhető legyen az egész világ számára. Nem csak egy örökséget hagysz a gyermekeid és az ő gyermekeik számára, hanem lehetővé teszed, hogy az emberek, szerte a világban, hozzáférjenek ehhez a kincshez és biztosítod, hogy egy nap mindenki hasonlóan tegyen.

Köszönettel:

Brandon Harris
programozó, Wikimédia Alapítvány