Fundraising 2011/Brandon Letter/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Mintha a rólam szóló nekrológ első sorát élném.

Nem hiszem, hogy lesz valaha is bármi olyan fontos az életemben, mint amit most teszek a Wikipédiáért. Nem csak egy enciklopédiát alkotunk, hanem szabaddá tesszük az embereket. Ha hozzáférünk a tudáshoz, jobb emberek leszünk. Megértjük, hogy a világ szerteágazóbb, mint gondoltuk, egyre toleránsabbá válunk mások nézetei iránt, és jobban megértjük őket.

A Wikipédia az 5. leglátogatottabb honlap a világon. Én annál a kis nonprofit cégnél dolgozom, mely lehetővé teszi, hogy ez a lap jelen legyen az interneten. Nálunk nincsenek reklámok, mert ha lennének, azzal feláldoznánk a függetlenségünket. Ez a honlap soha nem lesz propagandaeszköz.

Mindez azért lehetséges, mert az olvasóink adományaikkal támogatnak minket. Arra kérünk, segíts Te is 1000 forinttal (vagy amennyit megengedhetsz magadnak).

A Wikimédia Alapítványnál dolgozom, mert a szívem azt mondja, ezt kell tennem. Dolgoztam nagy cégeknél, ahol az volt a dolgunk, hogy építsünk valami vacakot, amivel fiatal srácoktól pénzt lehet kicsalni olyasmire, amire valójában nincs szükségük. Minden nap letörve mentem haza.

Talán nem tudtad, de a Wikimédia Alapítványnak nagyon kevés alkalmazottja van. Más hasonló forgalmú oldalak több tízezer embert foglalkoztatnak, hatalmas költségvetéssel. Mégis csak töredékét érik el annak, amit mi a szerény eszközeinkből kihozunk.

Amikor a Wikipédiát támogatod, a szabadon hozzáférhető tudást támogatod. Nem csak a gyerekeidnek és azok gyerekeinek hagyod örökségül, hanem jobbá teszed mindazok életét világszerte, akik hozzáférnek ehhez a tudáskincshez. Az adományoddal abban segítesz, hogy egy napon mindenki hozzáférhessen.

Köszönöm.

Brandon Harris
programozó, Wikimédia Alapítvány