Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 002/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

A Google-nak közel egymillió szervere van. A Yahoonak körülbelül 13 ezer fős személyzete. Nekünk jelenleg 679 szerverünk és 95 alkalmazottunk van.

A Wikipédia az 5. legolvasottabb oldal az interneten, havonta 470 millió ember sokmilliárd oldalt néz meg rajta.

A kapitalizmussal nincs semmi baj. A reklám sem az ördögtől való. De a Wikipédián nincs helye.

A Wikipédia valami különleges. Olyan, mint egy könyvtár vagy egy park. Az elme szentélye. Egy hely, ahol mindnyájan gondolkodhatunk, tanulhatunk, megoszthatjuk egymással a tudásunkat.

Amikor a Wikipédiát alapítottam, egy reklámbevételekből fenntartott, profitorientált vállalkozássá tehettem volna, de úgy döntöttem, hogy valami mást fogok csinálni. Az évek során keményen dolgoztunk azon, hogy a padlón tartsuk a költségeket. Teljesítjük a küldetésünket, a pazarlást meghagyjuk másoknak.

Ha mindenki, aki ezt a felhívást olvassa, 1000 Ft-ot adományozna, akkor minden évben csak egyetlen napig kellene adományokat gyűjtenünk. Nem mindenki tud vagy akar adományozni, és ez rendben is van így. Minden évben elegen döntenek úgy, hogy támogatnak minket.

Kérlek fontold meg te is, hogy az idén hozzájárulj 1000 Ft-tal, vagy amennyivel tudsz, a Wikipédia megőrzéséhez és fenntartásához.

Köszönöm:

Jimmy Wales
A Wikipédia alapítója