Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 003/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

A Google-nek közel egymillió szervere van. A Yahoo körülbelül 13 ezer fős személyzettel rendelkezik. Nekünk jelenleg 679 szerverünk és 95 alkalmazottunk van.

A Wikipédia és testvéroldalai a világ ötödik legolvasottabb weboldalcsaládját alkotják, havonta 470 millió ember nézi meg őket sokmilliárd alkalommal.

A kereskedelem része a gazdaság működésének, és ez rendben van. Hirdetni sem az ördögtől való. De ezek nem ide, nem a Wikipédia felületére tartoznak.

A SITENAME valami más. Olyan, mint egy könyvtár vagy egy park. Egy szentély az elmének. Egy hely, ahol mindnyájan gondolkodhatunk, tanulhatunk, megoszthatjuk tudásunkat egymással.

Amikor létrehoztam a Wikimédia Alapítványt, csinálhattam volna profitorientált vállalkozást helyette, ami reklámhirdetéseket helyez el a Wikipédia és testvéroldalainak felületén, de úgy döntöttem, hogy valami mást fogok csinálni. Az évek során keményen dolgoztunk azon, hogy a padlón tartsuk a költségeket. Teljesítjük a küldetésünket, a pazarlást másoknak hagyjuk.

Ha mindenki aki elolvassa ezt a kérést, 1000 Ft-ot adományozna, akkor elegendő lenne évente egyetlen napig adományokat gyűjtenünk. Nem mindenki tud, illetve akar adományozni – ez rendben is van így. Minden évben éppen eleg sokan döntenek úgy, hogy támogatnak minket.

Kérlek fontold meg te is, hogy hozzájárulj ebben az évben 1000 Ft-tal, vagy amennyivel tudsz, a Wikimédia-projektek megvédéséhez és fenntartásához.

Köszönöm:

Jimmy Wales
A Wikipédia alapítója