Jump to content

Talk:Fundraising 2011/Jimmy Letter 002/fi

Add topic
From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Latest comment: 12 years ago by Jsoby

This translation was posted to us on e-mail from Mikko Aaltio, but since this page already exists I will post it here so it can be merged if needed. Jon Harald Søby (WMF) 17:01, 21 November 2011 (UTC)Reply


Googlella on noin miljoona palvelinta. Yahoo työllistää yli 13000 ihmistä vuodessa. Meillä on 679 palvelinta ja 95 ihmistä töissä.

Wikipedia on maailman viidenneksi suosituin internet-sivu, ja 450 miljoonaa ihmistä käyttää sitä kuukausittain, jolloin sivujen avauskertoja kertyy jopa miljardeja.

Mainokset eivät ole pahasta, mutta ne eivät kuulu Wikipediaan.

Wikipedia on erityinen sivusto. Se on kuin kirjasto tai puisto kaupungissa. Se on tiedon tyyssija, minne me kaikki voimme mennä pohtimaan, oppimaan ja jakamaan tietämyksemme muiden kanssa. Kun perustin Wikipedian, olisin voinut tehdä siitä kaupallisen sivuston mainoksineen ja käyttäjämaksuineen, mutta päätin tehdä siitä jotain aivan erilaista. Olemme tehneet kovasti töitä alusta lähtien pitääksemme Wikipedian ilmaisena ja siistinä. Jatkamme edelleen samalla linjalla, tehköön muut mitä tahansa.

Jos jokainen, joka lukee tämän tekstin, lahjoittaisi 5 euroa sivustollemme, meidän ei tarvitsisi kerätä rahaa kuin vain kerran vuodessa. Mutta kaikki eivät pysty tai halua tehdä niin. Ei se mitään. Joka vuosi olemme saaneet tarpeeksi lahjoituksia sydämellisiltä ihmisiltä pitääksemme sivustomme käynnissä.

Pyydämme, että tänä vuonna sinä harkitsisit lahjoittamista. Jo 5, 10 tai 20 euron lahjoitus edesauttaa Wikipedian ylläpitoa.

Kiitos,

Jimmy Wales
Wikipedian perustaja