Talk:Wikimedia Sverige/Styrelsen/Årsmötet 2008

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
Wikimedia Sverige
Den här mallen är till för att redigeringar av sidan ska komma med på vår egen
Senaste ändringarna

Årsmötets allmänna karaktär[edit]

Apropå årsmötet 2007 har jag följande reflektioner.

Jag har ingen erfarenhet av föreningar av politisk eller samhällstillvänd typ. Min föreningserfarenhet kommer dels från idrottsföreningar, vars verksamhet har lite mer påtagligt mål än WMS', och dels från mer eller mindre sällskapsföreningar.

Förra årsmötet blev mig därför ganska... oj. Det kändes konstigt detaljstyrt, alltihop. Om vi som inte är proffs på mötesformalia ska hänga med, så behöver vi kanske lite mer guidning. Om folk ska tordas yttra sig, kan man inte gärna ha så tajt tidsschema. Förvisso kan man inte ha möten som drar ut i tusen år bara för att folk tjafsar om småsaker i evigheter och ingen törs bryta... men lagom är bäst. Det här årsmötet blev liksom inte interaktivt. Det handlade enbart om att klubba igenom saker med så få störningsmoment som möjligt.

Till nästa årsmöte skulle jag önska mig former som är lite mer inbjudande för gräsroten. // habj 00:56, 10 December 2007 (UTC)

Att vi körde förra mötet så strikt hade flera skäl som dock inte är aktuella för 2008, så vi har nu betydligt större frihet hur vi vill lägga upp årsmötet. Jag vill dock återföra två återkopplingar jag fick. En var att det skulle vara mer en baskurs i vad Wikipoedia är och vad det handlar om, dvs en introduktion för den nyfikne som ännu inte börjat utnyttja W (detta önskemål är nog svårt förena med de vana användarnas ösnkemål). Sedan tycker jag återkopplingen från den någorlunda välkända journalister från computer sweden var intressant. Denne tyckte mötet var torrt och tråkigt men det ökade hennes respekt för Wikiepdia som fenomen då hon sett det som hemvist för klottertokiga skolungdomar och egensinniga individer, men striktheten visade henne att det också finns strukturkompetens som kan hålla "anarki" krafterna i schack. Anders Wennersten 15:00, 12 December 2007 (UTC)
Jag noterar att Wikimedia Schweiz har sitt årsmöte i Lausanne på precis samma dag och timme. --LA2 02:25, 4 February 2008 (UTC)

Gräsrotsidéer[edit]

Jag kunde tyvärr inte delta på första årsmötet, men vågar mig ändå på att, delvis utifrån Hajbs tankar, yttra ett par idéer. Detta skulle visserligen göra mötet längre, men i mina ögon är det bättre med tre timmar längre möte som ger någonting snarare än ett kort och effektivt möte som i princip inte ger mer än ett antal klubbslag i en bänk.

  • Mötestekniksutbildning

Syfte/mål: Att alla deltagare, även de som är på sitt första årsmöte, ska kunna och våga yttra sig. Genomförande: En halvtimmes mötestekniksutbildning. De som känner att de är helhaj på detta kan göra något annat/komma senare, men det ska erbjudas en stunds diskussion och utbildning för alla som vill. Det känns som en oerhörd förlust om någon sitter i salen med världens bästa idé, men inte vågar säga den eftersom den inte är säker på om det heter bifall eller avslag...

  • Utskottsdiskussioner

Syfte/mål: Att alla bra idéer ska komma fram till styrelsen, samt öka demokratin. Genomförande: Dela upp deltagarna i mindre diskussionsgrupper och diskutera igenom förslag på verksamhetsplan, budget, marknadsföring och eventuella andra diskussioner som styrelsen vill ha input på.

//Suz 12:36, 12 December 2007 (UTC)

Jag tycker förberedelsen och upplägget av årsmötet mycket väl, eller till och med gärna, kan ske med hjälp av personer utanför styrelsen. Om vi har lokalen klar nu på måndag, som jag hoppas, så kan vi ju sedan på e-postlistan bjuda in intresserade till en grupp att förbereda? Anders Wennersten 15:05, 12 December 2007 (UTC)
Det ger jag tummen upp till! Suz 15:51, 12 December 2007 (UTC)

And the results are..?[edit]

Bara lite nyfiken, såg det här, och blir ännu mer nyfiken på vad årmötet framkallade för oväntat. //Moralist 01:35, 16 March 2008 (UTC)

inte så mycket oväntat egentligen, bra möte dock. Grillo gick med på att gå in i styrelsen och Grön kom med i valberedningen, i övrigt blev det så som var känt innan. Jag antar att protokollet kommer snart. --MiCkEdb 09:29, 18 March 2008 (UTC)
Jag förde in lite resultat på huvudsidan.//svHannibal 10:01, 18 March 2008 (UTC)
Okej, tack för svaren! :) //Moralist 16:51, 18 March 2008 (UTC)