Training modules/Dealing with online harassment/slides/wikimedia-commons-versus-local-projects/he

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

בעיות הקשורות לתמונות: ויקימדיה קומונס מול פרויקטים מקומיים

רוב התמונות שנמצאות על גבי הפרויקטים שלנו מאוכסנות על גבי ויקימדיה קומונס. ניתן לזהות האם תמונה מסוימת מאוחסנת שם, במקום בפרויקט ויקימדיה מקומי, באמצעות הופעת הכרטיסייה "View on Commons" בחלקו העליון של הדף. תהיה גם הערה מתחת לתמונה המציינת שהקובץ נגיש ב-Commons.

לוויקימדיה קומונס יש מדיניות כלפי תמונות של אנשים הניתנים לזיהוי, אשר יכולה להיות שימושית במצבים כאלו. לפי המדיניות: "הסכמת המצולם נדרשת בדרך כלל בטרם פרסום תמונה של אדם ניתן לזיהוי שצולמה במקום פרטי, ו"קומונס" מצפה לכך גם אם החוקים המקומיים אינם דורשים זאת".

אירועי ויקימדיה נחשבים בדרך כלל למקומות פרטיים. זה יכול להיות פחות ברור במידה והאירוע מתקיים במקום כלשהו שהוא בדרך כלל פתוח לציבור, כמו ספרייה או אוניברסיטה. באירוע מנוהל היטב תהיה גם אפשרות להודיע מראש האם ניתן לקחת תמונות בהן אתם מופיעים, או יותר נפוץ, מדבקות או סטיקרים שמציינים שאינכם מרגישים בנוח להופיע בתצלומים.

גם במקומות ציבוריים, קיימים כללים ציבוריים שנקבעו בהסכמה. כללים אלה יכולים להיות מסובכים, ולא כולם מחייבים מבחינה משפטית. בדקו האם המדינה שבה צולמה התמונה הפוגעת מכוסה על ידי כלל כזה.

"סלפי", או תמונות אחרות של עורכים אשר מועלות על ידי עצמם, נפוצות למדי בוויקיפדיה. בעוד שתמונות אלו הן בדרך כלל בסדר, המשתמשים צריכים להיות מודעים לכך שבתמונות בהן הם מופיעים יש פוטנציאל לאפשרות של התעללות כלפיהם.

תמונות המתארחות בפרויקטים מקומיים מעובדות בצורה מעט שונה. מדיניות זו נוטה להשתנות מפרויקט לפרויקט. במרבית המקרים, פרסום בלתי מורשה של תצלום של מישהו נחשב כפרסום של מידע אישי המאפשר זיהוי.