Training modules/dashboard/slides/11509-examples-of-close-paraphrasing/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11509-examples-of-close-paraphrasing and the translation is 100% complete.

Shembuj të perifrazimit të afërt

Këtu keni një shembull të "parafrazimit të afërt".

Teksti origjinal:

Për shkak se parashikimi i motit kërkonte shi, liga vendosi të ndryshojë vendndodhjen e lojës në një ambient të brendshëm.

Teksti i parafrazuar afër, i papranueshëm në Wikipedia:

Liga kaloi vendndodhjen e lojës në një ambient të brendshëm për shkak të një parashikimi të motit që kërkon shi.

Tekst i pranueshëm:

Liga e zhvendosi ndeshjen brenda për të shmangur shiun e parashikuar.

Në tekstin e ngushtë të perifrazuar, disa fjalë janë ndryshuar dhe struktura e fjalisë u kthye. Kjo nuk e bën atë mjaft të dallueshëm nga origjinali.

Teksti i dytë thotë të njëjtën gjë, por në një mënyrë pothuajse krejtësisht unike.