User talk:Trijnstel

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Welcome to my user talk page.

I will respond on this page to everything left here unless stated otherwise.

If I leave a message on your talk page, I will look there for a response.

Overlegpagina spammer?[edit]

Dag Trijnstel,

Op WikiWoordenboek worden sinds een week vanaf telkens andere IP-adressen nieuwe Overlegpagina's toegevoegd met onsamenhangende niet-Nederlandse teksten die deels in cyrillisch schrift, deels mogelijk daaruit getranscribeerd zijn geschreven. Hier is een [=newusers lijstje]. Er zitten geen hyperlinks in, maar ik weet niet wat er verder zou gebeuren als we de pagina's lieten staan - ik verwijder ze nu met het argument "niet geschikt voor een woordenboek". Ik weet niet of wij de enige wiki zijn die zich in dit type bijdrage mag verheugen en of er een strategie achter zit die ik niet doorzie, maar het leek me in ieder geval nuttig het onder je aandacht te brengen. Misschien houdt het de komende weken vanzelf weer op, maar dat valt nu niet uit het patroon af te lezen.

Als het aanhoudt, is er mogelijk een filter voor te maken, maar ik ben niet voldoende doorkneed in de techniek om die vanuit scratch zelf te schrijven en de bestaande filters zijn (begrijpelijkerwijs) afgeschermd, zodat de leercurve voor mij nu iets te steil is om het zelf te proberen. --MarcoSwart (talk) 10:14, 11 April 2021 (UTC)

Ik heb de de link naar het lijstje bijgewerkt; het wordt gestaag langer. Vandaag kwam er een nieuwe variant bij: het toevoegen van een nieuw kopje aan een bestaande overlegpagina. Het lijkt te gaan om Russisch teksten die deels naar Latijns alfabet zijn omgezet. De teksten worden nu wat begrijpelijker en hebben een duidelijke politieke ondertoon, getuige de tekst op "Overleg: Sovjet-Unie". --MarcoSwart (talk) 11:55, 15 April 2021 (UTC)

Block Appeal[edit]

Hi, can you please unblock me? I was blocked on April 1, 2021. I will shape up on the different wikis. Thank you. --24.251.26.66 01:11, 17 April 2021‎ (UTC)