Jump to content

WORTNET/Nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Vertaal deze pagina: Duits - Frans - Engels... Het Wikinews Original Reporting Translation Network (WORTNET) is een groep mensen die samen coordineren hoe wikinews verhalen met originele reportages in zo veel mogelijk andere talen. Merk wel op dat je een user account hier op meta moet hebben om in te tekenen.

Leden en talen

[edit]

De beschikbaarheid kan zijn:

  • hoog - als je praktisch altijd klaar bent om te vertalen
  • gemiddeld - als mensen jou mogen proberen, maar eerst bij de leden met hoog moet aankloppen
  • laag - als mensen je enkel mogen proberen als er niemand anders is
Gebruiker Taal Beschikbaarheid
Eloquence Engels=>Duits, Duits=>Engels Gemiddeld
NGerda Engels=>Spaans, Spaans=>Engels, Italiaans=>Engels Hoog
Kokohuyb Nederlands => Engels, Engels => Nederlands, Frans => Nederlands, Duits => Nederlands Hoog
Redge Engels=> Nederlands, Nederlands => Engels Hoog
azertus Engels <=> Nederlands Laag

Voeg jezelf a.u.b. ook toe aan wikinews/IRC als je daar beschikbaar bent, zodat mensen jouw nick kennen als je online bent.

Procedure

[edit]

Als je een originele raportage ziet die je in een andere taal wilt vertalen kun je het gewoon doen --ga naar de buitenlandse wiki en voeg het verhaal toe-- of, als je de taal niet spreekt, kun je iemand van bovenstaande lijst vragen het voor je te vertalen (zie ook beschikbaarheid).

Bedenk wel dat de originele rapportage recent moet zijn wanneer het vertaald wordt, maar je mag natuurlijk oudere verhalen vertalen voor het archief.

Zie Template:Wikinews sites voor links naar alle wikinews talen, en zie hieronder voor de repectievelijke Originele Reportage categorieen.

Originele Reportages vinden

[edit]

Het is nodig dat elke taal een sjabloon en een categorie heeft voor originele rapportages (citaten, rapportages, onderzoek, etc.). Een mogelijke toepassing is die van de Engelse editie: Template:Original reporting. Het helpt als aangegeven wat precies het originele deel is.

Op de volgende wiki's: