Вики ја сака модата 2021/Правила

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wiki Loves Fashion 2021/Rules and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wiki Loves Fashion 2021

Правила
 • учесниците мора да ја имаат создадено сметката пред 18 септември 2021 г.
 • статијта мора да содржи барем 3000 бајти
 • статијата мора да е напишана помеѓу 18 септември 2021, 00:01 ч. и 17 октомври 2021 г. 23:59 ч. UTC
 • статијата мора да има доверливи извори
 • статијата мора да ги почитува авторските права
Бодување

Натпреварот се заснова на начелото KISS. Учесниците добиваат бодови за пишување, преведување или подобрување на статии на било кој јазик. Конечната цел на секој учесник е да се стекне со што повеќе бодови. Страниците кои се состојат од списоци нема да се важат. Секој учесник самиот е одговорен да си ги пресметува освоените бодови.

 • + 1 бод за секои 1000 бајти содржина над задолжителните 3000.
 • + 1 бод ако е нова статија.
 • + 1 бод ако статијата е за жена или небинарна личност.
 • + 1 бод ако статијата е за малцинства, недоволно застапени групи (Црнци, староседелци, Роми итн.).
Награди

The scoring and ranking will be made public by 15 November. The prizes will be distributed in electronic vouchers at most 1 week after receiving a valid email address for the delivery of the voucher. Based on the total number of points, the best scores will receive vouchers as following:

 • I награда: 100 евра
 • II награда: 75 евра
 • III награда: 50 евра
 • IV, V и VI награда: по 25 евра