Wiki for UN/Results

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Wiki for UN
#UN75
24–31 October 2020


This page reports the results from the campaign. Depending on the nature of your contribution, please select the appropriate category and add in the section it belongs to.

Wikipedia / Википедия[edit]

New articles / Новые статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 Тиверополник mk:Преамбула на Повелбата на Обединетите нации Macedonian
mk:Поглавје I од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје II од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје III од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје V од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје VIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје IX од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје X од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XII од Повелбата на Обединетите наци
mk:Поглавје XIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XIV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XV од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVI од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Поглавје XVIII од Повелбата на Обединетите нации
mk:Амандмани на Повелбата на Обединетите нации
mk:Институт за истражување на меѓурегионален криминал и правда на Обединетите нации
mk:Институт на Обединетите нации за истражување на разоружување
mk:Институт за обука и истражување на Обединетите нации
mk:Обединети нации-Океани
mk:УНОСТАТ
mk:Институт за социјален развој на Обединетите нации
mk:Универзитет на Обединетите нации
mk:Системски колеџ на Обединетите нации
mk:Група за одржлив развој на Обединетите нации
mk:УНУ-ОП
mk:УНУ-КРИС
mk:Волонтери на Обединетите нации
mk:Светски поштенски сојуз
mk:Светска програма за храна
mk:Мисија на Обединетите нации во Авганистан и Пакистан
mk:Преодна администрација на Обединетите нации во Источен Тимор
mk:Привремено извршно тело на Обединетите нации
mk:УНПРОФОР
2 З. ӘЙЛЕ ba:Берләшкән Милләттәр Ойошмаһы көнө Bashkir
ba:Кеше хоҡуҡтары көнө‎
ba:Халыҡ-ара ерле халыҡтарҙың теле йылы‎‎
3 КатеринаКајевска mk:Миротворна историја на Обединетите нации Macedonian
mk:Историја на Обединетите нации
mk:Временска рамка на мировните мисии на Обединетите Нации
mk:Пакт на Друштвото на народите
mk:Архиви на Друштвото на народите
mk:Организација на Друштвото на народите
mk:Земји членки на Друштвото на народите
mk:Четворица полицајци
mk:Декларација на Обединетите нации
mk:Московска конференција (1943)
mk:Техеранска конференција
mk:Дамбартон Оукс конференција
mk:Конференција на Обединетите нации за меѓународна организација
mk:Ден на Обединетите нации
mk:Знаме на честа на Обединетите нации
mk:Воен набљудувач на Обединетите нации
mk:Команда на Обединетите нации
mk:Конвенција за геноцид
mk:Критика кон Обединетите нации
mk:Меѓународен ден на мирот
mk:Договор за неширење на нуклеарно оружје
mk:Договор за забрана на нуклеарно оружје
mk:Полиција на Обединетите нации
mk:ТВ-серии на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на човековите права
mk:Меѓународна година на лица со посебни потреби
mk:Меѓународна година на младите
mk:Меѓународна година на прифатилиште за бездомници
mk:Меѓународна година на семејството
mk:Меѓународна година на вселената
mk:Година на толеранција на Обединетите нации
mk:Меѓународна година на постари лица
mk:Меѓународна година за културата на мирот
mk:Меѓународна година на мобилизација против расизам, расна дискриминација, ксенофобија и поврзана интолеранција
mk:Меѓународна година на оризот
mk:Меѓународна година за одбележување на борбата против ропството и неговото укинување
mk:Меѓународна година на микрокредит
mk:Светска година на физиката 2005 година
mk:Меѓународна година на пустини и пустинирање
mk:Меѓународна година на јазиците
mk:Меѓународна година на компирот
mk:Меѓународна година на санитација
mk:Меѓународна година на планетата Земја
mk:Меѓународна година на здравјето на растенијата
mk:Меѓународна година на домородните јазици
mk:Меѓународна година на одржлив туризам за развој
mk:Меѓународна година на мешунките
mk:Меѓународна година на почва
mk:Меѓународна година на кристалографијата
mk:Меѓународна година на соработката
mk:Меѓународна година на биодиверзитет
mk:Меѓународна година за луѓе со африканско потекло
mk:Меѓународна година на шумите
mk:Меѓународна година на мирот
mk:Меѓународна година на жените
mk:Меѓународна година на волонтерите
mk:Меѓународна година на астрономијата
mk:Џосеф Авенол
mk:Шон Лестер
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации во врска со Северна Кореја
4 ZlatkoPyotr mk:Мисија за набљудување во Ирак-Кувајт на Обединетите нации Macedonian
mk:Втора Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Група на набљудувачи во Централна Америка на Обединетите нации; и Мисија за набљудување во Ел Салвадор на Обединетите нации
mk:Мисија за референдум во Западна Сахара на Обединетите нации
mk:Мисија во Источен Тимор на Обединетите нации
mk:Транзициски авторитет во Камбоџа на Обединетите нации
mk:Мисија во Централноафриканската Република на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Сиера Леоне на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија на набљудувачи во Превлака на Обединетите нации
mk:Мисија во Босна и Херцеговина на Обединетите нации
mk:Трета Мисија за верификација на Ангола на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Либерија
mk:Мисија на набљудувачи во Таџикистан на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Уганда-Руанда на Обединетите нации
mk:Мисија за набљудување во Грузија на Обединетите нации
mk:Мисија во Хаити на Обединетите нации
mk:Резолуција на Советот за безбедност на Обединетите нации
mk:Список на резолуции на Советот за безбедност на Обединетите нации за конфликтот во Нагорно Карабах
mk:Список на резолуциите на Обединетите нации во врска со Иран
mk:Список на резолуции на Обединетите нации во врска со Либан
mk:Советодавен комитет на локалните власти на Обединетите нации
mk:Статут на Меѓународниот суд на правдата
mk:Меѓународна година на хемија
mk:Луис Падија Нерво
mk:Дидие Оперти
5 Иван Ж mk:УНМИК Macedonian
6 Dandarmkd mk:Хорхе Иљуека Macedonian
7 Zahirulnukman ms:Hari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
8 PeaceSearcher ms:Universiti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Universiti Keamanan
9 Tofeiku ms:Senarai anggota Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Malay
ms:Presiden Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pembesaran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Polis Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bangunan Sekretariat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Perpustakaan Dag Hammarskjöld
ms:Radio Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tahun Antarabangsa Bahasa Orang Asal
ms:Perisytiharan mengenai Hak Orang Asal
ms:Perkhidmatan Pentafsiran Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Koleksi Seni Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pemerhati Tentera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Bendera Kehormat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pentadbiran Pos Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Ketetapan Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Tabung Perkongsian Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Program Kawalan Dadah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
ms:Pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mengenai Dadah dan Jenayah
ms:Bendera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
10 Aelita14 ar:النظام الأساسي لمحكمة العدل الدولية Arabic
ar:مكتب الممثل الخاص للأمين العام المعني بالعنف الجنسي في حالات النزاع
ar:قرار مجلس الأمن التابع للأمم المتحدة رقم 1888
ar:وكيل الأمين العام للأمم المتحدة
ar:مكتب الأمم المتحدة للشراكات
ar:مكتب الأمم المتحدة المعني بتسخير الرياضة لأغراض التنمية والسلام
ar:مكتب الأمم المتحدة للشؤون القانونية
ar:مكتب خدمات الرقابة الداخلية التابع للأمم المتحدة
ar:إدارة الأمم المتحدة للسلامة والأمن
ar:إدارة الأمم المتحدة للشؤون السياسية وبناء السلام
ar:مكتب مبعوث الأمين العام للشباب
ar:مكتب المتحدث الرسمي باسم الأمين العام
ar:لجنة بناء السلام التابعة للأمم المتحدة
ar:لجنة الأمم المتحدة الاستشارية للسلطات المحلية
ar:لجنة الأركان العسكرية للأمم المتحدة

Improved articles / Улучшенные статьи[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад Language / Язык
1 EMsmile en:Sustainable Development Goals English
en:Sustainable Development Goal 1
en:Sustainable Development Goal 17

Wikidata / Викиданные[edit]

Improved items / Улучшенные элементы[edit]

No User / Участник Contribution / Вклад
1 frhdkazan United Nations Day (Q210016)
flag of the United Nations (Q172446)
list of members of the United Nations Security Council (Q1141027)
United Nations Military Observer (Q11873158)
criticism of the United Nations (Q5186858)
United Nations Global Compact (Q1387974)
International Covenant on Civil and Political Rights (Q392119)
United Nations Interpretation Service (Q3545322)
peacekeeping (Q10954043)
United Nations laissez-passer (Q2506879)
Ralph Bunche Park (Q865971)
United Nations Millennium Declaration (Q2639272)
reform of the United Nations (Q172542)
Reform of the United Nations Security Council (Q1621663)
UN Mandate (Q1469663)
University for Peace (Q392774)
United Nations Memorial Cemetery (Q15465499)
United Nations International School (Q14707545)
United Nations Art Collection (Q3683052)
Genocide Convention (Q865344)
United Nations Command (Q482864)
United Nations Postal Administration (Q1577943)
United Nations Security Council veto power (Q1975651)
Vienna Declaration and Programme of Action (Q686828)
United Nations Radio (Q1191533)
United Nations Prize in the Field of Human Rights (Q27028)
Model United Nations (Q851758)
Human Rights Day (Q206206)
Maurice Gourdault-Montagne (Q16001)
Declaration on the Rights of Indigenous Peoples (Q1138309)
Indigenous people (Q103817)
history of the United Nations (Q172416)
member states of the League of Nations (Q2745501)
Declaration by United Nations (Q176930)
United Nations Conference on International Organization (Q1504861)
United Nations General Assembly resolution (Q1330251)
United Nations Security Council resolution (Q877358)
United Nations Secretariat (Q220563)
President of the United Nations Security Council (Q4352360)
Headquarters of the United Nations (Q11297)
Palace of Nations (Q594846)
United Nations Human Rights Council (Q205650)
United Nations University (Q492442)
International Year of Languages (Q1321791)
United Nations Temporary Executive Authority (Q540194)
International Year of Indigenous Languages (Q58231742)
United Nations Honour Flag (Q7888428)
Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons (Q186444)
Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons (Q28130514)
World Federation of United Nations Associations (Q655683)
Tehran Conference (Q150974)
Moscow Conference (1943) (Q1753858)
Dumbarton Oaks Conference (Q25904)
League of Nations archives (Q84818769)
Covenant of the League of Nations (Q1769635)
history of United Nations peacekeeping (Q5866999)
timeline of United Nations peacekeeping missions (Q1775956)
President of the United Nations General Assembly (Q1161813)
Amendments to the United Nations Charter (Q4742398)
United Nations Office at Geneva (Q680212)
Four Policemen (Q2945433)
Organisation of the League of Nations (Q7101900)
United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (Q1065854)
United Nations Office on Drugs and Crime (Q636107)
United Nations Office for Outer Space Affairs (Q699152)
Universal Postal Union (Q17495)
UN Tourism (Q61923)
World Food Programme (Q204344)
International Year of Peace (Q138704)
International Year of Planet Earth (Q1797949)
International Year of Astronomy (Q204534)
United Nations Police (Q3547273)