Jump to content

Wikimedia Foundation/Chief Executive Officer/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation/Chief Executive Officer and the translation is 100% complete.


Chief Executive Officer

The Chief Executive Officer is the senior staff officer of the Wikimedia Foundation, overseeing the operations of the Foundation and its professional staff. The Chief Executive Officer reports to the Board of Trustees and is supported by the Office of the CEO.

The CEO is responsible for running the business side of the Wikimedia Foundation, engaging with communities to inform decision making, and representing the Wikimedia Foundation to the broader public.Maryana Iskander is sinds januari 2022 de Chief Executive Officer (CEO) van de Wikimedia Foundation.


Maryana trad toe tot de Wikimedia Foundation na een decennium als CEO van Harambee Youth Employment Accelerator, een sociale onderneming zonder winstoogmerk die zich richt op het bouwen van Afrikaanse oplossingen om de wereldwijde crisis van jeugdwerkloosheid aan te pakken. Ze heeft ook gediend als Chief Operating Officer van Planned Parenthood Federation of America, een door vrijwilligers geleide sociale beweging.

Maryana werd geboren in Caïro, Egypte, waarna ze met haar ouders naar de Verenigde Staten emigreerde. Sindsdien heeft ze in de Verenigde Staten en Europa gewoond en gestudeerd voordat ze zich in Zuid-Afrika vestigde.

Haar carrière is gevormd door werk dat mensen, impact en technologie combineert om barrières te breken en toegang tot kansen te vergroten.Office of the CEO

Nadee Gunasena

Chief of Staff & Director of Executive Communications

Margo Lee

Deputy Chief of Staff

Het werk van het kantoor van de CEO

Het kantoor van de CEO ondersteunt de CEO in diens rol, samen met elke afdeling van de Foundation en met de Raad van Bestuur. We ontmoeten regelmatig gemeenschapsleden op gemeenschapsconferenties en 1:1-gesprekken. Als u vragen hebt over ons werk of contact met ons wilt opnemen, kunt u ons bereiken via onze individuele gesprekspagina's op Meta of via e-mail.

Ons lopende werk omvat:

Meerjarenplanning

De jaarlijkse planning van de Foundation is gebaseerd op meerjaren- en meergeneratieve strategieën. Het kantoor van de CEO werkt samen met leiders in de organisatie, de beweging en het publiek om zich te binden aan drie gebieden van planning die volgens ons nodig zijn om onze missie blijvend te bevorderen.

Jaarplan

Elk jaar publiceert de Foundation een Jaarplan dat ons werk samenvat in vier hoofddoelen. Het kantoor van de CEO beheert en leidt het planningsproces, dat gemeenschapsgesprekken omvat om ideeën en feedback te horen.

Bestuurszaken

Het kantoor van de CEO biedt hulp aan de Wikimedia Foundation Raad van Bestuur en biedt ondersteuning op uitvoerend niveau aan de Bestuurders.