Jump to content

Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
2006 Wikimedia Alapítvány Tanács Választása
Szervezet


Szervusztok, üdvözlet mindenkinek,

A Wikimedia Alapítvány Bizalmi Tanácsának 2006-os különválasztása szeptember elsején kezdődik. A Wikipédistáknak alkalmuk lesz világszerte arra, hogy a szerkesztők közül egy vagy több képviselőt választhassanak. A Tanács a Wikimedia Alapítványt érintő minden kérdés végső döntőszavával van felhatalmazva.

A jelen különválasztás az Angela Beesley lemondása révén keletkezett üresedés betöltéséhez szükséges. Angelát a 2005 júliusában két éves időtartamra választották meg tanácstagnak, azonban az utóbbi napokban lemondott és az új tanácstag megválasztása után a Tanácsból ki fog lépni.

Ezen pozícióhoz a Tanács a szavazás megkezdése előtt még több új poziciót is csatolhat. A pontos számot a Választási Tisztviselők a szavazás megkezdése előtt nyilvánosítani fogják.

Megjegyzés : további felvilágosítás az augusztus 14-i értesítésben

Második megjegyzés : további felvilágosítás a jelölteknek szóló tájékoztató lapról a augusztus 17-i értesítésben

A választáson a helyesléses szavazási módszert alkalmazzuk a ‘Boardvote’ szoftver használatával. A szavazók minden pozicióhoz annyi jelöltre szavazhatnak amennyire kívánnak. Minden pozícióba az a jelölt kerül megválasztásra, akire a legtöbb szavazat érkezett. Ha a szavazási eredmény döntetlen lenne, akkor másodlagos szavazás is lesz.

Azok, akik jelöltségre aspirálnak töltsenek ki egy jelentkezési lapot a Meta útján 2006 augusztus elseje nulla óra és augusztus 28-a éjfél minusz egy perc között. Késedelmet nem fogadunk el. Mindazoknak joga van jelöltségre akik szavazati joggal rendelkeznek (lásd: szavazati jog alább), és elmúlt 18 éves. Az aspiránsoknak meg kell adniuk valódi nevüket is.

A jelölteknek három hetük van, hogy egy jelöltségi nyilatkozat utján a Wikipédia közössége előtt bemutatkozhassanak. A nyilatkozatot fordítási koordinánsok le fogják fordítani több nyelvre a választás kezdete előtt.

Szavazati jogot csak azok kaphatnak akik az első szerkesztési dátum alapján már 2006 augusztus elseje előtt leglább 90 napig hozzájárultak a Wikimedia közös munkatervéhez (Wikimedia project) legalábbis annak egyikéhez, és ezen idő alatt számlájukon legalább 400 szerkesztés gyűlt össze. A számlakorlátozás azt jelenti, hogy a 400 szerkesztés eléréséhez különböző munkatervek szerkesztési hozzájárulásait nem lehet összeadni.

Az ezév szavazási menetrendje a következő:

Jelöltbelépés:

Kezdete: péntek, 2006. augusztus 1., 0:00 (UTC)
Vége: hétfő, 2006. augusztus 28., 23:59 (UTC)

Szavazás :

Kezdete: péntek, 2006. szeptember 1., 0:00 (UTC)
Vége: csütörtök, 2006. szeptember 21., 23:59 (UTC)

Sok szerencsét kívánunk a jelöltetnek a választáshoz.

Datrio, Essjay & Aphaia
06:47, 15 August 2006 (UTC), Election Officials (Választási Tisztviselők)[reply]