Wikimedia Macedonia/Работа со бот

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Работа со бот е проект на локалниот огранок на Викимедија, Викимедија Македонија. Овој проект треба да биде семинар, на кој ќе биде изнесена презентација, или повеќе кратки презентации (за секој проект оделно)со основните информации за проектите на Викимедија.

Информации[edit]

  • Име: Работа со бот
  • Категорија: семинар
  • Датум и време: непознато
  • Место: непознато (најверојатно Скопје)
  • Времетраење околу 2 h или повеќе (овие бројки се случајни и најмногу зависат од квалитетот на предавачите и разбирањето на слушателите)
  • Простор на одржување непознато
  • Предавачи: квалификувани Викимедијанци (најверојатно, еден од нив ќе биде Brest)
  • Присутни: Викимедијанци

Цели[edit]

Ова е образовен проект, кој има за цел да ја рашири квалификуваноста за употреба на ботови на Интернет, особено на проектите на Викимедија.

Придобивки[edit]

Придобивките од овој проект би биле:

  • Зголемување на бројот на луѓе, кои знаат како да работат со бот. информации за проектите на Викимедија.
  • Усовршување на употребата на ботови на проектите на Викимедија.

Видете исто така[edit]