Wikimedia Norge/Newsletter/2018-08

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki


Wikimedia Norge
Wikimedia Norge

Hei, Wikimedia Norge-medlemmer og andre bidragsytere, her kommer informasjon om hva som skjer de nærmeste ukene og månedene i regi av Wikimedia Norge.

Wiki Loves Monuments: foto- og skrivekonkurranse
I september måned arrangeres den årlige internasjonale fotokonkurransen om kulturminner, Wiki Loves Monuments. Det er også en 2 ukers lang skrivekonkurranse på Wikipedia om kulturminner.
Wikitreff på Litteraturhuset, 4. september
Til dette wikitreffet er Anine Kierulf inivitert for å snakke om Wikipedia og Grunnloven – om paragraf 100. «Wikipedia er det suverent største og mest brukte leksikon i Norge, samtidig har det store mangler. Med Grunnlovens paragraf 100 (Det påligger statens myndigheter å legge forholdene til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale), er dette en utfordring for myndighetene?» Gratis og åpent for alle! Påmelding på wiki eller på Facebook-arrangement.
Wikistipend, søknadsfrist 15. september
Alle bidragsytere til de ulike Wikimedia-prosjektene kan søke om wikistipend. Maks søkesum er kr 8 000. Stipendet skal brukes til å gjennomføre aktiviteter som støtter opp om ett eller flere av Wikimedia-prosjektene.
Forskningsdagene, 26. september
Under årets utgave av Forskningsdagene vil vi ta tak i hva vi kan gjøre for at kvinners bidrag i kunst og kultur skal få like stor plass i offentligheten som menns bidrag. Vi inviterer organisasjoner og personer som har jobbet med tema til å fortelle om hvorfor det er viktig å ta tak i dette arbeidet, til å dele de gode metodene og og ikke minst inspirere til handling. Se Facebook-arrangement.
#wikinobel, 27. september
Et #wikinobel-arrangement vil finne sted på Nobels fredssenter denne dagen. Mer info kommer på wikimedia.no
Workshop: Wikidata, 10. november
Ny workshop om Wikidata! Det blir merch fra Wikimedia Deutschland for å feire at Wikidata er 6 år. Kom gjerne med ønske om temaer på påmeldingssida.

Det er mange store runde tall denne høsten. Wikipedia på bokmål og riksmål nærmer seg 500 000 artikler, Wikidata passerer snart 50 millioner innholdssider og Wikidata-prosjektet fyller 6 år. Gratulerer! Ta gjerne kontakt med oss om du har ideer om hvordan vi kan feire dette!

Har du glemt å betale medlemsavgift for 2018? Da kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Twitter!

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement