Jump to content

Wikirádió (eszköz)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikiradio (tool) and the translation is 100% complete.

Wikiradioegy valós idejű audio szolgáltatás, amely az interneten található. Ez a szolgáltatás különböző állomásokat kínál, melyek a zene minden műfaját lefedik, és még a Wikipedia-cikkek különböző nyelvű felvételeit is magukban foglalják. Mindegyik hangot a közösség választja ki, hogy kiemelje a legjobb munkát a Wikipédiában és a Wikimedia Commonsban.

Mi is az a Wikirádió?

A Wikiradio eszköz nem rádió streaming szolgáltatásként működik, hanem szinkronizálva, ahelyett, hogy több hangfájlt lehetne hallgatni a Wikimedia Commonsban. (UTC idővel), hogy mindenki egyszerre hallgathasson bármit, vagyis rádiót szimulálva.

Hogyan tudom hozzáadni az állomásom?

  1. Hozzunk létre egy oldalt a meta-ban a dayparting segítségével a zenei listáddal, mint <nowiki[[Wikiradio(eszköz)/lejátszási lista/<my_Station>]]</nowiki>
  2. Válasszad a Sablon:Wikiradio(eszköz)/állomások és add hozzá az állomást, mint {{RadioUrl|<my_station>|<My_station>}} ,
    Például a klasszikus zene esetében {{RadioUrl|classic|Classic}}
  3. Kész, most meg lehet hallgatni a zenét a Wikiradio oldalon!!
Megjegyzés:Alternatívaként lehet archiválni a naptárat, és kérheted a rendszergazdát, hogy védje meg ezeket az oldalakat.

Hogyan dolgozik a Wikirádió szoftver?

A Wikirádio dinamikusan betölti a javascript-oldalakat a meta-oldalakról, hogy az időtartományban legyen. Azért, hogy a közösség választhassa ki az ezeken az oldalakon elhelyezett zenét. Kérjük, szerkessze az állomás oldalát, ha hallja a zenét.

Lásd még

Külső hivatkozások