Викимедија Македонија/Промоција

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki


Промотивните активности на Викимедија Македонија ќе бидат со цел да се обезбеди поголема популарност на сите проекти на Викимедија. Една од најдобрите промотивни активности се потенцијалните проекти, но ние планираме и да издаваме промотивни производи, како маички, капи, торби, пенкала итн. Промоцијата на Викимедија Македонија на Интернет започна со основање на глобалнагрупа на социјалната мрежа Facebook (Видете: Wikimedia Macedonia на Facebook).

Видете исто така[edit]