Ask a question/FAQ/Participation/ro
Cum pot dona propriul meu conținut protejat prin drepturi de autor pe site-urile dvs.?
Vă mulțumim pentru interesul de a dona conținut proiectelor noastre!
În conformitate cu Termeni de utilizare, proiectele noastre pot accepta conținut publicat anterior, care este licențiat compatibil cu proiectul la care doriți să îl adăugați. (Consultați, în mod specific, secțiunea 7, „Licențiarea conținutului”).
Comunitatea de voluntari care creează și organizează cea mai mare parte a conținutului din proiectele noastre a elaborat procese pentru a facilita astfel de donații. Pașii recomandați pe Wikipedia în engleză pot fi găsiți la Wikipedia:Donating copyrighted materials. Wikipedia în mai multe alte limbi au pagini care descriu procesul; puteți vedea lista de limbi în care este disponibil și le puteți accesa făcând clic pe „limbi” în bara de instrumente din stânga. Informații specifice despre donarea de imagini și alte fișiere media pot fi găsite la Commons:Email templates. Dacă aveți întrebări despre donarea conținutului protejat prin drepturi de autor care nu au răspuns la acele pagini, vă recomandăm să consultați „help desk” pe Commons sau să utilizați Linkul „Ajutor” din bara de instrumente din stânga pentru a găsi un forum de ajutor pentru proiectul la care doriți să donați. De asemenea, puteți scrie la permissionwikimediaorg.
Cum pot ajuta cu traducerea conținutului în alte limbi?
Wikipedia se bazează pe voluntari care generează și întrețin tot conținutul, precum și creează politici și linii directoare pentru a guverna site-ul. Este un proiect de colaborare, cu oameni din întreaga lume care își aduc abilitățile și interesele pentru a se alătura la compilarea și diseminarea cunoștințelor către toată lumea, pretutindeni, gratuit. Celelalte proiecte pe care le menținem sunt, de asemenea, proiecte colaborative, care se bazează pe voluntari. Traducerea este o activitate condusă de voluntari pe site-urile noastre web, la fel ca și crearea de conținut.
O abordare generală a traducerii din Wikipedia în engleză în alte proiecte este oferită aici. Această abordare este probabil să reușească în majoritatea proiectelor cu majoritatea limbilor. Dacă doriți sfaturi specifice de la alți voluntari, puteți apela la „ajutor” sau forumul de discuții al comunității despre proiectul în care doriți să plasați traducerea. Acestea sunt în general legate de partea laterală a fiecărei pagini. Dacă nu îl găsiți, puteți scrie la infowikimediaorg pentru mai multe informații. Vă rugăm, în acest caz, să specificați proiectul lingvistic în care doriți să lucrați (de exemplu, Wikționar italian; Wikipedia în franceză).
Dacă sunteți interesat să ajutați la traducerea documentelor oficiale utilizate pentru gestionarea proiectelor Wikimedia, această activitate este realizată și de voluntari. Pagina „Babylon” a lui Meta este un loc bun pentru a începe. Există o secțiune despre început, care include câteva link-uri importante și există, de asemenea, o secțiune despre comunicare, care vă spune unele dintre cele mai bune locuri pentru a intra în contact cu alți traducători, care vă pot oferi detalii despre lucrare. Vă recomandăm să citiți tutorialul legat de secțiunea „început” înainte de a începe, dacă alegeți să prezentați, deoarece sistemul pare de fapt mai complex decât este.