Content Partnerships Hub/Behovsundersökning

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Content Partnerships Hub/Needs assessment and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.


Hubb för innehållspartnerskap

Att förbättra Wikimediarörelsens arbete med innehållspartners


Beroende på vilka sammanhang vi jobbar i har vi olika behov. Innan rörelsen kan nå sin fulla potential måste behoven identifieras.

Hubbarbetarna pratar med volontärer och personal som jobbar med innehållspartnerskap runt om i världen för att lära oss mer om vad ni gör, vad ni skulle vilja göra mer av, hur ni kan bidra och vad som begränsar er just nu. Vi vill göra spännande saker tillsammans!

Vår behovsundersökning har som mål att kartlägga de områden och den kunskap vi redan har och komma fram till hur vi kan hjälpas åt bättre. Vi behöver få bättre förståelse för Wikimediarörelsens behov som rör innehållspartnerskap. För att få reda på det måste vi samla in kunskap om vilka frågor och problem som finns när vi arbetar med institutioner inom kulturarvssektorn.

Intervjuerna är öppna samtal. Frågorna utgår från nuets "hur" och "varför" och går vidare till vad ni behöver och vill göra i framtiden. En viktig del är att försöka identifiera nya samarbeten inom Wikimediarörelsen och att göra vårt arbete mer globalt och gränsöverskridande. Vi hoppas även att kunna introducera er till själva idéen med tematiska hubbar och vilka möjligheter den erbjuder.

Detta tillvägagångssättet ger oss en möjlighet att sammanställa lyckade projekt och ta fram kännetecken och riktlinjer som kan användas som bäst praxis i framtiden. Så att vi kan, tillsammans, utveckla relevanta stödformer för att tackla framtidens hinder och utmaningar.

Målet är inte att ta fram en rapport utan att använda era svar som stöd i vårt dagliga arbete. Vi har regelbundna avstämningar i arbetsgruppen där vi försöker anpassa och finslipa hur vi jobbar genom att hela tiden införliva era förslag.

Är du en volontär eller anställd som jobbar med innehållspartnerskap? Vi ser fram emot ditt medverkande i vår undersökning. Hör gärna av dig till tore.danielsson(_AT_)wikimedia.se.


Affiliates who have taken part (thematic groups not shown)