Fundraising 2010/Tamar Appeal/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Tamar[edit]

  • Lees alstublieft:
  • Een persoonlijke oproep
  • van Wikipedia-editor Tamar
  • Een bericht van Wikipedia-editor Tamar

Gisteren bezocht ik mijn dochters kleuterschool en ik zal gefascineerd te kijken naar vier kinderen die samen een toren bouwden. Keer op keer viel deze in elkaar, todat er uiteindelijk een meisje langsliep en hen vertelde: "Je moet de toren onderaan wijder maken. Anders blijft de toren niet staan." De vier kinderen begonnen de toren te herbouwen. Deze keer maakten ze de voet wijder en stabiler en daarop stapelden ze de blokken om een hoge toren te bouwen. De hele kleuterklas kwam bijelkaar en applaudiseerde, de leiding complimenteerde hen ook. Ik keek van een afstand naar het meisje dat het advies gaf, zonder welke de toren niet zou zijn blijven staan. Ze stond daar met glinsterende ogen en was erg blij en trots, alsof ze zelf de toren had gebouwd.

Op dat moment voelde ook ik me erg blij en trots. In de dagelijkse drukte, tussen de beslommeringen, kinderen en werk, vind ik de tijd op rustig voor Wikipedia artikelen te schrijven. Zoals dat meisje ben ik "op de achtergrond" — niemand betaald me en niemand bedankt me, maar ik weet dat de kennis die ik deel er is. Wie weet voor hoeveel mensen het nuttig is geweest, hoe veel horizonten opengingen, hoeveel toren het bouwde.

Dit is de magie van Wikipedia, de meest up-to-date verzameling van kennis ter wereld, alles geschreven door mensen, voor mensen. We kwamen niet om rijk te worden of om applaus te krijgen. Alleen om er zeker van te zijn dat ieder persoon ter wereld vrije toegang krijgt tot belangrijke informatie en kennis, waarmee zij een stabiele en bredere voet voor hun toren kunnen bouwen.

Om de magie voort te zetten, om er zeker van te zijn dat Wikipedia vrij blijft van advertenties hebben we jou donatie vandaag nodig - $20, €30, ₪100, ¥4,000 of wat je maar kan om Wikipedia vrij te houden. Wij zijn allemaal vrijwilligers, maar de infrastructuur en beheer van Wikipedia kost geld. Elke donatie telt, elke dollar kan cruciaal zijn. Bedenk dat alstublieft tijdens deze jaarlijkse donatieronde en neem deel aan de magie genaamd "Wikipedia".


Met vriendelijke groet,

Tamar Hayardeni

Jeruzalem, Israël