Fundraising 2010/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
На други езици
  Въведение       Послания       Комитет       Тестване    


Нови актуализации!!

Присъединете се[edit]

Искате ли да се присъедините? Дарителската акция тази година разчита на участието на уики-общностите за локализация на съобщенията, с което се гарантира и, че тази инициатива се представлява от всички нас. Давайте предложения за банери, включете се в комитета, подавайте обратна връзка, редактирайте тази дарителска инициатива!

Предложения и дискусии Включване Тестване Превод
Дайте своите предложения за банери и обсъдете предложенията на другите. Запишете се за помощ в комитета! Вижте какво вече е тествано и какви са били резултатите. Помогнете ни с превода на съществуващите банери и страници на дарителската акция.

За дарителската кампания през 2010 година[edit]

Както и предишни години, дарителската кампания ще се води с банерни съобщения, които се появяват в челото на страниците на сайтовете на Уикимедия. Всеки четвъртък ще провеждаме тестова кампания, в която ще проверяваме различни послания, които са предложени от читателите на Уикимедия, членове на общността и външни потребители, които са пожелали да помогнат. Заедно ще хвърлим всичките си идеи в един голям казан и ще видим какво ще изплува на повърхността.

Тазгодишната дарителска акция е основана на принципа на сътрудничеството. Наясно сме, че послания, които добре работят в Съединените щати, невинаги работят добре в други точки на света. Затова молим общностите да се почувстват дълбоко ангажирани със съставянето на послания, планирането и провеждането на кампанията през тази година.

Основни принципи:

  1. Посланията ни трябва да отразяват нас самите. Да представят нашите ценности и интегритета на проектите и организацията ни.
  2. Посланията ще бъдат разглеждани справедливо, без оглед източника - всяко послание, което бъде подадено, ще бъде оценявано наравно с другите (посланията, предлагани от професионалисти, ще бъдат разглеждани по същия начин както онези, предлагани от членовете на общността), и ще бъде тествано справедливо. Първичният механизъм за вземането на решенията за посланията ще се състои в това идеите да бъдат почерпени от широката уикимедианска общност (включително ръководството ѝ) и консултанти, и да бъдат изпробвани.
  3. Решенията за посланията ще се вземат на основата на факти. Посланията, които се използват, ще бъдат внимателно тествани и онези, които не работят, няма да бъдат използвани. Ще има добре дефинирана методология за проверка, която ще ни даде подходящи и добре преценени данни за вземане на решенията.
  4. Посланията ще бъдат оптимизирани. Ако дадена местна общност (чаптър, езикова общност, проект) сметне, че определено (подходящо) послание работи по-добре в специфичната среда, ние ще окажем подкрепа това послание да влезе в употреба.


Прочетете още