Global AbuseFilter/2014 announcement (condensed)/su

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Global AbuseFilter/2014 announcement (condensed) and the translation is 100% complete.

Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Bahasa Melayu • ‎Basa Sunda • ‎Deutsch • ‎English • ‎català • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎norsk bokmål • ‎português do Brasil • ‎suomi • ‎беларуская (тарашкевіца)‎ • ‎български • ‎українська • ‎ייִדיש • ‎العربية • ‎فارسی • ‎தமிழ்

Bagéa,

AbuseFilter nya éta éksténsi MediaWiki anu dipaké pikeun ngadetéksi pola paripolah anu sigana penyalahgunaan, sarupaning vandalismeu jeung spam. Taun 2013, AbuseFilter Global geus dijalankeun dina sababaraha wiki, di antarana Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies, jeung (taun 2014) sakabéh "wiki leutik". Kadieunakeun, ieu fungsi ogé geus dijalankeun dina "wiki ukuran panengah". Kiwari, ieu filter dikokolakeun ku steward di Meta-Wiki sarta némbongkeun kaonjoyna sacara jétu numpurkeun panarajang spam masal di sakabéh proyék Wikimédia. Sanajan kitu, kiwari henteu aya kawijakan ngeunaan kumaha ngokolakeun AbuseFilter Global, najan ari proposal mah geus aya. Masalah ieu keur disawalakeun. Saayeunaeun, sababaraha wiki tiasa mundut sangkan fungsi AbuseFilter Global ditumpurkeun heula. Usulkeun baé di dieu (dina Meta-Wiki). Leuwih lengkepna bisa dibaca di ieu kaca (di Meta-Wiki). Upama aya anu kurang jéntré, mangga langsung taroskeun baé di m:Talk:Global AbuseFilter.

Nuhun,

PiRSquared17, Glaisher